-
Poslednjih 5 pesama
- Vampiri - Ona i ja
- Prljavo Kazalište - Sve je lako kad si mlad
- Moby Dick - Dužna si mi ostala
- Aleksandra Radović - Anuliran
- Doris Dragović - To
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Tres Leches
Ukusan kolač koji će vam se sigurno dopasti ukoliko ste ljubitelj Koha.
27-07-2018 | 12:32 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- spectator
Sastojci:
Biskvit:
- 7 jaja
- 100 gr šećera
- 200 gr brašna
- pola praška za pecivo
- prstohvat soli
Preliv:
- 1 konzerva kondezovanog mleka
- 1 konzerva obranog mleka
- 700 ml. običnog mlekaPriprema: Odvojiti belanca od žumanaca. Belancima dodati prstohvat soli i mutiti u čvrst sneg. Pred kraj postepeno dodavati šećer uz neprestano mešanje. Izmućenim belancima dodati jedno po jedno žumance i mešati kašikom. Pomešati brašno i prašak za pecivo, prosuti preko jaja, pa lagano izmešati, dok se sve ne sjedini. Tepsiju oblozite papirom za pečenje. U obloženu tepsiju istresiti testo i peći na 180 C oko 30 minuta. Dok se biskvit peče, pripremiti preliv. Pomešati sva tri mleka, umutiti i držati ih na sobnoj temperaturi. Kada je biskvit gotov, prohladiti, pa vratiti u tepsiju u kojoj se pekao ali kontra, odnosno meksi deo da bude na dnu tepsije. Preliti pripremljenim mlekom i prekriti biskvit. Pustiti da odstoji pola sata, kako bi lepo upio tečnost. Kad je biskvit odstaji, premazati ga karamelom.
-
Pročitajte i...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Torta od čokolade i lešnika
Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.
Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: