-
Poslednjih 5 pesama
- Magazin - S druge strane mjeseca
- Bajaga - Tamara
- U Škripcu - O Je
- Frajle - Menjam Dane
- Prljavo Kazalište - Sve je lako kad si mlad
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Zdravlje
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
-
Preporučujemo
Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju
Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.50 125.37 126.25 USD 99.15 99.85 100.55
-
Tortilje sa mlevenim mesom
Zašto biste naručivali brzu hranu kad nešto slično, ali u domaćoj radinosti, možete da spremite kod kuće?
03-09-2015 | 11:03 | Autor/Izvor: Naxi media-zena.blic
Foto: Bigstockphoto- Olga Miltsova
Sastojci:
- 6 kom tortilja (kupovne ili domaće)
- 250 g mlevenog junećeg mesa
- 1 konzerva ljubičastog pasulja
- 150 g kukuruza
- 1 crvena paprika
- 1 dl paradajz pelata
- čili u prahu
- so, biber, origano po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 150 g sir (npr. gauda)
Priprema: Na malo ulja ispržiti luk isečen na kolutove i papriku isečenu na trakice (ni slučajno dinstati) i ostaviti sa strane kad se uhvati boja. Na istu masnoću dodati meso, posoliti i pobiberiti i dinstati. Dodati malo čilija. Nakon 5 minuta dodati oceđen pasulj i kukuruz (može smrznuti ili iz konzerve) dinstati par minuta, pa naliti paradajzom. Ostaviti da se dinsta nekih 5-10 minuta, dok se tečnost ne redukuje. Na kraju dodati luk papriku, promešati, začiniti origanom po ukusu i posoliti ili pobiberiti. Promešati par minuta i skinuti sa šporeta. Tortilje se po ukusu mogu premazati kiselom pavlakom, stavljati par kašika nadeva i rendani sir, pa zamotati i par minuta prepeći na suvom tiganju. Mogu se i zapeći u rerni. Služiti uz salsu ili gvakamoli umak. (Izvor:zenablic) -
Pročitajte i...
Brzo i lako: Kako da odledite meso za samo deset minuta?
Zaboravili ste da izvadite meso iz zamrzivača, a ručak se bliži? Umesto da čekate da se prirodno odmrzne satima ili da rizikujete da se osuši u mikrotalasnoj, postoji jednostavan trik koji će vam uštedeti i vreme i živce.
Tortilja sa povrćem
U toplim letnjim danima birajte lagane obroke i konzumirajte što više voća i povrća. Ova lagana tortilja sa povrćem može da bude savršena ideja za ručak i zamena za meso koje ne mora da bude sastavni deo svakog jela.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: