
Tortilje sa mlevenim mesom
Zašto biste naručivali brzu hranu kad nešto slično, ali u domaćoj radinosti, možete da spremite kod kuće?
03-09-2015
|11:03
|Autor / Izvor: Naxi media-zena.blic

Sastojci:
- 6 kom tortilja (kupovne ili domaće)
- 250 g mlevenog junećeg mesa
- 1 konzerva ljubičastog pasulja
- 150 g kukuruza
- 1 crvena paprika
- 1 dl paradajz pelata
- čili u prahu
- so, biber, origano po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 150 g sir (npr. gauda)
Priprema: Na malo ulja ispržiti luk isečen na kolutove i papriku isečenu na trakice (ni slučajno dinstati) i ostaviti sa strane kad se uhvati boja. Na istu masnoću dodati meso, posoliti i pobiberiti i dinstati. Dodati malo čilija. Nakon 5 minuta dodati oceđen pasulj i kukuruz (može smrznuti ili iz konzerve) dinstati par minuta, pa naliti paradajzom. Ostaviti da se dinsta nekih 5-10 minuta, dok se tečnost ne redukuje. Na kraju dodati luk papriku, promešati, začiniti origanom po ukusu i posoliti ili pobiberiti. Promešati par minuta i skinuti sa šporeta. Tortilje se po ukusu mogu premazati kiselom pavlakom, stavljati par kašika nadeva i rendani sir, pa zamotati i par minuta prepeći na suvom tiganju. Mogu se i zapeći u rerni. Služiti uz salsu ili gvakamoli umak. (Izvor:zenablic)