-
Poslednjih 5 pesama
- Tap 011 - Zbog tebe
- Parni Valjak - Neda
- Magnifico - Samo Malo
- Kiki Lesendric I Piloti - Jos Jedna Pijana Noc
- Animatori - Andjeli nas zovu da im skinemo krila
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Tortilje sa mesom
Ukusne tortilje sa mesom obradovaće ljubitelje meksičke kuhinje.
18-01-2016 | 13:52 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/evren_photos
Sastojci:
- 6 kom tortilja (kupovne ili domaće)
- 250 g mlevenog junećeg mesa
- 1 konzerva ljubičastog pasulja
- 150 g kukuruza
- 1 crvena paprika
- 1 dl paradajz pelata
- čili u prahu
- so, biber, origano po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 150 g sir (npr. gauda)
Priprema: Na malo ulja ispržiti luk isečen na kolutove i papriku isečenu na trakice (ni slučajno dinstati) i ostaviti sa strane kad se uhvati boja. Na istu masnoću dodati meso, posoliti i pobiberiti i dinstati. Dodati malo čilija. Nakon 5 minuta dodati oceđen pasulj i kukuruz (može smrznuti ili iz konzerve) dinstati par minuta, pa naliti paradajzom. Ostaviti da se dinsta nekih 5-10 minuta, dok se tečnost ne redukuje. Na kraju dodati luk papriku, promešati, začiniti origanom po ukusu i posoliti ili pobiberiti. Promešati par minuta i skinuti sa šporeta. Tortilje se po ukusu mogu premazati kiselom pavlakom, stavljati par kašika nadeva i rendani sir, pa zamotati i par minuta prepeći na suvom tiganju. Mogu se i zapeći u rerni. Služiti uz salsu ili gvakamoli umak. -
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: