-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Ne zovi mama doktora
- Sergej Ćetković - 1000 razloga
- Bebi Dol - Brazil
- Dino Dvornik - Tebi pripadam
- Parni Valjak - U ljubav vjerujem
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoBrzi kolač od lešnika
Jednostavne i brze poslastice su nekad najukusnije, a čini se da je isti slučaj i sa ovim sjajnim lešnik kockama...
Cepkano svinjsko meso sa povrćem!Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
-
ZdravljeDa li vas muče prehlade? Evo kako da brzo oslobodite disajne puteve
Kako se približavamo kraju oktobra, sa hladnijim danima dolazi i sezona prehlada, koja je za mnoge nezaobilazna u ovo doba godine. Smanjena otpornost organizma i promena vremenskih uslova često dovode do simptoma poput zapušenog nosa i glavobolje. Kada zbog začepljenja sluz ne može slobodno da ističe iz nosnih šupljina, dolazi do oticanja sinusa i stvaranja pritiska unutar njih, što izaziva neprijatne bolove i osećaj težine u predelu lica.
Sezona mandarina: Slatko voće koje štiti srce, kožu i očiMandarine su popularno citrusno voće, delom zbog svog jakog, slatkog ukusa. Poznate su po tome što su generalno slađe od pomorandži, što ih čini ukusnom i zdravom opcijom za desert. Kako je sada već polako počela njihova sezona dobro je da se upoznamo sa zdravstvenim benefitima ovog popularnog i pristupačnog voća.
-
PutovanjaSedam stvari koje nikada ne treba da unosite u avion prema savetima stručnjaka!
Iako većina avio-kompanija nema zvaničan kodeks oblačenja, postoje neka opšteprihvaćena pravila o tome šta treba nositi u avionu ili tačnije šta ne bi trebalo da nosite.
Malbork: Posetite najveći zamak na svetu!Zamak Teutonskog reda u Malborku, poznat i kao Malbork zamak (poljski: Zamek w Malborku, nemački: Ordensburg Marienburg), predstavlja impresivan kompleks iz 13. veka smešten u gradu Malbork, Poljska. To je najveći zamak na svetu po površini i jedno od UNESCO-ve Svetske baštine.
-
PreporučujemoAko ne želite da vaša crna odeća brzo izbledi zapamtite ovaj trik
I vama se sigurno desilo da kupite divnu crnu odeću koja je već posle nekoliko pranja izgubila početni izgled i boju. Nakon nekoliko pranja mnogi komadi će izgledati isprano i iznošeno, a ako ne želite da vam se ovo ponovo dešava oslonite se na jednostavan trik.
Prirodni načini za uklanjanje neprijatnih mirisa iz sudopereAko iz vaše sudopere dopiru neprijatni mirisi, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ih uklonite. Ipak, važno je izbegavati korišćenje jakih hemikalija, koje ne samo da mogu biti toksične, već mogu oštetiti vaše cevi. Umesto da posegnete za osveživačima vazduha ili drugim mirisnim sredstvima kako biste privremeno zamaskirali neprijatne mirise, trebalo bi da znate da će se mirisi s vremenom samo pojačati.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.24 117.06 117.88 CHF 124.39 125.27 126.14 USD 107.72 108.48 109.24
-
Tortilja sa povrćem
U toplim letnjim danima birajte lagane obroke i konzumirajte što više voća i povrća. Ova lagana tortilja sa povrćem može da bude savršena ideja za ručak i zamena za meso koje ne mora da bude sastavni deo svakog jela.
14-06-2024 | 12:50 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, sarsmis
Sastojci:
4 tortilje (pšenične ili kukuruzne)1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 zelena paprika
1 crveni luk
1 tikvica
1 šargarepa
200 g šampinjona
3 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Peršun za dekoraciju (po želji)
Priprema:Operite i očistite povrće. Paprike iseckajte na trakice. Crveni luk iseckajte na kolutiće. Tikvicu i šargarepu iseckajte na tanke trakice. Šampinjone očistite i iseckajte na tanke kriške. Beli luk sitno iseckajte.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte paprike i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte tikvicu, šargarepu i šampinjone. Posolite, pobiberite. Dinstajte povrće dok ne postane mekano, ali da zadrži malo hrskavosti.
Zatim zagrejte tortilje na suvom tiganju ili u mikrotalasnoj pećnici na nekoliko sekundi da omekšaju. Na svaku tortilju stavite deo dinstanog povrća. Po želji, pospite seckanim peršunom. -
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso sa povrćem!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan oslić u vinu!Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.
Mekane kiflice sa kremomDa li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Čokoladne kuglice sa borovnicamaSočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: