Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Bajaga i Losa - A ti se neces vratiti

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bajaga i Losa - A ti se neces vratiti
    2. Riblja čorba - U dva ce cistaci odneti djubre
    3. Crvena jabuka - Tvoga srca vrata
    4. Zabranjeno Pušenje - Djevojcice kojima mirise koza
    5. Djordje Balašević - Namćor
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Milena Vučić - Petak - Mojih 50
    2. 25. maj - 1 - Dodir noći
    3. 25. maj - 2 - Dodir noći
    4. 25. maj - 3 - Dodir noći
    5. Milena Vučić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Susam salata Susam salata

    Ukusna salata koja se može jesti kao prilog.

    Čorba od karfiola Čorba od karfiola

    Ukoliko ste ljubitelj jela od povrća, čorba od karfiola može biti deo vašeg glavnog obroka.

  • Zdravlje
    Aromatična voda za početak dana Aromatična voda za početak dana

    Našem telu je nakon sna potrebna hidratacija, pa se preporučuje da pre kafe, čaja ili bilo kog drugog napitka u vaš organizam unesete vodu. Ovu vodu možete aromatizovati različitim agrumima i povrćem.

    Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku

    Pored treniranja svake regije tela, određenim treninzima možete se fokusirati na gornje ekstremitete. Ukoliko želite da poboljšate tonus, jačinu vaših ruku, oprobajte se u ovim kratkim treninzima koje možete raditi kod kuće.

  • Putovanja
    Venecija: Grad mostova Venecija: Grad mostova

    Jedna od veoma popularnih turističkih destinacija Italije je Venecija - grad mostova i kanala, maski i karnevala, veličanstvenih građevina...

    Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi

    Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.

  • Preporučujemo
    Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima

    Napravite sredstvo za čišćenje podova od namirnica koje imate u svom domu i obogatite ga neodoljivim aromama esencijalnih ulja.

    Neodoljiva uskršnja dekorativna pakovanja Neodoljiva uskršnja dekorativna pakovanja

    Pakovanje poklona može biti inspirativno, pogotovo ukoliko je reč o darivanju povodom obeležavanja praznika. Tematsko pakovanje poklona može postati način da se kreativno izrazite i malim pažnjama dragim ljudima pokažete naklonost i ljubav.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.46 117.28 118.10
    CHF 119.81 120.66 121.50
    USD 108.44 109.21 109.97
  • Povezani članci
  • Torta od pomorandže

    Isprobajte egzotičnu varijantu čiz kejka.




    03-09-2015 | 10:10 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa

    Foto: Bigstockphoto - davinci


    Sastojci:

    Za podlogu:
    - 20 kekseva
    - kašika hladno ceđenog ulja od suncokreta
    Za fil:
    - 400 g mladog sira
    - 400 g krem-sira
    - 80 g šećera
    - 4 kašike gustina
    - jaje
    - 2 belanceta
    - čašica punomasnog jogurta ili pavlake
    - rendana kora pomorandže
    - 2 kašike soka od pomorandže
    Za ukrašavanje:
    - 2 kašike marmelade od pomorandže

    Priprema: Rernu zagrejte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (precnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom. Keks izmrvite, dobro promešajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promešajte i dodajte jaje, belanca, jogurt, sok i koru pomorandže. Promešajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo. Smesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smese. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja. Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na 2 sata. Neposredno pre posluživanja na tihoj vatri zagrejte marmeladu i sok od pomorandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji. (Izvor: stvarukusa)

  • Pročitajte i...
    Kiflice sa orasima Kiflice sa orasima

    Ukusne kiflice sa orasima, odličan su slatki zalogaj.

    Tulumbe Tulumbe

    Desert za prave sladokusce.

    Princes krofne Princes krofne

    Neodoljiv slatki zalogaj.

    Čokoladne šljive Čokoladne šljive

    Slatki zalogaj koji se brzo priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: