-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga i Losa - A ti se neces vratiti
- Riblja čorba - U dva ce cistaci odneti djubre
- Crvena jabuka - Tvoga srca vrata
- Zabranjeno Pušenje - Djevojcice kojima mirise koza
- Djordje Balašević - Namćor
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čorba od karfiola
Ukoliko ste ljubitelj jela od povrća, čorba od karfiola može biti deo vašeg glavnog obroka.
-
Zdravlje
Aromatična voda za početak dana
Našem telu je nakon sna potrebna hidratacija, pa se preporučuje da pre kafe, čaja ili bilo kog drugog napitka u vaš organizam unesete vodu. Ovu vodu možete aromatizovati različitim agrumima i povrćem.
Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku
Pored treniranja svake regije tela, određenim treninzima možete se fokusirati na gornje ekstremitete. Ukoliko želite da poboljšate tonus, jačinu vaših ruku, oprobajte se u ovim kratkim treninzima koje možete raditi kod kuće.
-
Putovanja
Venecija: Grad mostova
Jedna od veoma popularnih turističkih destinacija Italije je Venecija - grad mostova i kanala, maski i karnevala, veličanstvenih građevina...
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
-
Preporučujemo
Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima
Napravite sredstvo za čišćenje podova od namirnica koje imate u svom domu i obogatite ga neodoljivim aromama esencijalnih ulja.
Neodoljiva uskršnja dekorativna pakovanja
Pakovanje poklona može biti inspirativno, pogotovo ukoliko je reč o darivanju povodom obeležavanja praznika. Tematsko pakovanje poklona može postati način da se kreativno izrazite i malim pažnjama dragim ljudima pokažete naklonost i ljubav.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.46 117.28 118.10 CHF 119.81 120.66 121.50 USD 108.44 109.21 109.97
-
Torta od pomorandže
Isprobajte egzotičnu varijantu čiz kejka.
03-09-2015 | 10:10 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa
Foto: Bigstockphoto - davinci
Sastojci:
Za podlogu:
- 20 kekseva
- kašika hladno ceđenog ulja od suncokreta
Za fil:
- 400 g mladog sira
- 400 g krem-sira
- 80 g šećera
- 4 kašike gustina
- jaje
- 2 belanceta
- čašica punomasnog jogurta ili pavlake
- rendana kora pomorandže
- 2 kašike soka od pomorandže
Za ukrašavanje:
- 2 kašike marmelade od pomorandže
Priprema: Rernu zagrejte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (precnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom. Keks izmrvite, dobro promešajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promešajte i dodajte jaje, belanca, jogurt, sok i koru pomorandže. Promešajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo. Smesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smese. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja. Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na 2 sata. Neposredno pre posluživanja na tihoj vatri zagrejte marmeladu i sok od pomorandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji. (Izvor: stvarukusa) -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: