Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Doris Dragović - Sto je od mene ostalo

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Torta od pomorandže

    Isprobajte egzotičnu varijantu čiz kejka.




    03-09-2015 | 10:10 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa

    Foto: Bigstockphoto - davinci


    Sastojci:

    Za podlogu:
    - 20 kekseva
    - kašika hladno ceđenog ulja od suncokreta
    Za fil:
    - 400 g mladog sira
    - 400 g krem-sira
    - 80 g šećera
    - 4 kašike gustina
    - jaje
    - 2 belanceta
    - čašica punomasnog jogurta ili pavlake
    - rendana kora pomorandže
    - 2 kašike soka od pomorandže
    Za ukrašavanje:
    - 2 kašike marmelade od pomorandže

    Priprema: Rernu zagrejte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (precnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom. Keks izmrvite, dobro promešajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promešajte i dodajte jaje, belanca, jogurt, sok i koru pomorandže. Promešajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo. Smesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smese. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja. Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na 2 sata. Neposredno pre posluživanja na tihoj vatri zagrejte marmeladu i sok od pomorandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji. (Izvor: stvarukusa)

  • Pročitajte i...
    Rolat Rolat sa kokosom

    Donosimo recept za sočan i ukusan rolat koji će obožavati cela porodica.

    Pita Starinska pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.

    Sladoled Domaći sladoled od jagode i avokada

    Uopšte nije teško napraviti domaći sladoled, a prednosti ovakvog deserta su višestruke. Dobićete savršen slatkiš za vašu porodicu, bez veštačkih aroma, prirodnog ukusa koji će vas kupiti za sva vremena...

    Kolač Torta od lešnika i čokolade

    Da li postoji lepša kombinacija ukusa od lešnika i čokolade?

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: