Torta od jagoda sa piškotama

Ova torta pravi se brzo i lako - ne podrazumeva pečenje, lagana je i osvežavajuća.

18-04-2016

|

12:30

|

Autor / Izvor: Naxi media



Sastojci:

 - 1 veća kutija piškota
 - 1 l mleka
 - ½ kg jagoda ( svežih ili zamrznutih )
 - 300 gr šećera
 - 2 kašike gustina
 - 100 gr putera
 - 2 kesice pudinga od vanile
 - 1 kesica vanilin šećera

Priprema: Očistite i operite jagode, pa ih pomešajte sa 150 gr šećera i stavite na tihu vatru da provre.Odmah nakon što provre, razmutite 2 kašike gustina sa 100 ml vode, pa dodajte jagodama. Odvojte oko 200 ml mleka, pa u njega umačite piškote i ređajte u posudu u kojoj ćete pripremati tortu. Preko piškota premažite pripremljene jagode sa gustinom. U međuvremenu na tihoj vatri puter, pa kada se fil od jagoda prohladi, premažite ga puterom. Ostavite deo ovog fila za glazuru. Razmutite 2 kesice pudinga od vanile sa malo hladnog mleka, pa dodajte 150 gr šećera. Ostatak mleka pustite na tišoj vatri da provri, pa razmutite pripremljen puding sa šećerom. Sve zajedno prokuvati dok se ne zgusne.  fil ohladi, premažite ga pripremljenim pudingom od vanile. Sačekajte da se i on ohladi. Tortu možete ukrasiti jagodama i šlagom. Ostavite je u frižideru da se dobro ohladi, pa je tek onda služite.