-
Poslednjih 5 pesama
- Magazin - S druge strane mjeseca
- Bebi Dol - Brazil
- Idoli - Ona To Zna
- Željko Joksimović - Ledja o ledja
- Josipa Lisac - Na na
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
-
Zdravlje
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
-
-
Putovanja
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
-
Preporučujemo
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.72 125.60 126.47 USD 100.52 101.23 101.93
-
Torta Greta Garbo
Neka vaš prvi novogodišnji zalogaj bude u velikom stilu! Torta nazvana po filmskoj divi će vas osvojiti na prvi zalogaj!
30-12-2015 | 12:35 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-greggr
Sastojci:
Za kore:
- 150 g lešnika,
- 150 g oraha,
- 4 kašike brašna,
- 12 belanaca,
- 12 kašika šećeraFil:
- 150 g šećera,
- 50 g putera,
- 125 g putera,
- 150 g čokolade za kuvanje,
- 12 žumanaca,
- 7 kašika šećera,
- 125 g puteraGlazura:
- 100 g čokolade za kuvanje,
- 2 kašike uljaPriprema: Sameljite lešnike i orahe i pomešajte ih sa brašnom. Umutite mikserom belanca dodajući postepeno šećer. Sjedinite belanca sa orasima i lešnicima polako mešajući varjačom. Pleh obložite papirom za pečenje, masu podelite na 3 dela i pecite 3 kore u rerni zagrejanoj na 180 C po 20 min. Filovanje: Pržite 150g šećera u suvoj šerpi sa 50 g putera, dok se šećer ne otopi i vrućim karamelizovanim šećerom premažite svaku koru. Vrhom noža izlomite premaz od šećera, da bi lakše mogli da kasnije sečete tortu.150 g čokolade i 125g putera otopite u šerpi i prelite svaku koru preko karamela. Ostavite da se ohladi i stvdne.Skuvajte umućena žumanca sa šećerom na pari i, kad se ohladi krem, dodajte 125 g putera i sjedinite masu. Ovim filom premažite prvu koru, na kojoj su već sloj karamela i čokolade sa puterom, preko nje stavite drugu koru pa žutu fil, i sve ponovite sa trećom korom, a ostatkom fila premažite bočne strane torte. Za glazuru otopite čokoladu dodajte ulje, dobro promešajte i prelite tortu.
-
Pročitajte i...
Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Lagana torta sa jagodama
Sezona jagoda relativno kratko traje, a kako gotovo da nema osobe koja ne voli ovo voće, bila bi prava šteta da propustimo pripremu deserta koja uključuje sveže jagode...
Fantastične badem kuglice
Ako volite slatkiše, ali želite da uvedete zdravije navike u ishranu, odlučite se za prirodne, sirove i jednostavne deserte. Oni su jednako ukusni kao industrijski slatkiši, ali bez viška šećera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: