Testenina sa makom i jabukama

19-08-2024

|

10:56

|

Autor / Izvor: Naxi media

SASTOJCI:

300 g testenine (flekice ili široki rezanci)

150 g maka

2 jabuke, oljuštene i narendane

4 kašike meda ili šećera

50 g putera

1 kašičica cimeta

Sok od 1 limuna

Prstohvat soli

Šećer u prahu za posipanje


PRIPREMA:


Skuvati testeninu prema uputstvu. Nakon kuvanja, procediti i ostaviti je sa strane. U tiganju otopiti puter na srednjoj temperaturi. Dodati narendane jabuke, cimet, prstohvat soli i sok od limuna. Kuvati dok jabuke ne omekšaju, oko 5-7 minuta.


Kada jabuke omekšaju, dodati mak i med (ili šećer). Sve dobro promešati i kuvati još 2-3 minuta, dok se sastojci lepo ne sjedine U mešavinu jabuka i maka dodati kuvanu testeninu. Sve zajedno dobro promešati dok se testenina ne obloži smesom.


Posuti šećerom u prahu. Servirati toplo.

PRIJATNO!