
Testenina sa makom i jabukama
19-08-2024
|10:56
|Autor / Izvor: Naxi media

SASTOJCI:
300 g testenine (flekice ili široki rezanci)
150 g maka
2 jabuke, oljuštene i narendane
4 kašike meda ili šećera
50 g putera
1 kašičica cimeta
Sok od 1 limuna
Prstohvat soli
Šećer u prahu za posipanje
PRIPREMA:
Skuvati testeninu prema uputstvu. Nakon kuvanja, procediti i ostaviti je sa strane. U tiganju otopiti puter na srednjoj temperaturi. Dodati narendane jabuke, cimet, prstohvat soli i sok od limuna. Kuvati dok jabuke ne omekšaju, oko 5-7 minuta.
Kada jabuke omekšaju, dodati mak i med (ili šećer). Sve dobro promešati i kuvati još 2-3 minuta, dok se sastojci lepo ne sjedine U mešavinu jabuka i maka dodati kuvanu testeninu. Sve zajedno dobro promešati dok se testenina ne obloži smesom.
Posuti šećerom u prahu. Servirati toplo.
PRIJATNO!