-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Ljuljaj me nežno
- Magnifico - Samo Malo
- YU Grupa - Dunavom šibaju vetrovi
- Galija - Da me nisi
- Massimo Savic - Iz Jednog Pogleda
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
-
Zdravlje
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina
Najmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.
-
Putovanja
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
Prelepi azijski grad proglašen najboljom destinacijom po odnosu cene i kvaliteta ove zime
Post Office je otkrio destinacije na kojima putnici dobijaju najviše za svoj novac.
-
Preporučujemo
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanja
Ako primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.75 125.63 126.51 USD 99.91 100.62 101.32
-
Teletina u sosu od pavlake i senfa
Ovaj sos daće poseban ukus teletini.
27-06-2018 | 12:43 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-Stakhov Yuriy
Sastojci:
- 600 g telećih šnicli
- kašičica soli, bibera, mešavine začina
- 2 kašičice senfa
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl mleka
- 200 g kisele pavlake
- 1,5 kašika brašna
- 50 gr kačkavalja
Priprema: Šnicle tanko iseći i blago izlupati čekićem za meso. Začiniti i premazati kašičicom senfa. Ostaviti da odstoje najmanje pola sata. Zatim na zagrejanom ulju pripremljene šnicle ispržiti sa svih strana dok blago ne porumene, pa dodati sitno seckanu glavicu crnog luka i naliti malo vode. Krčkati oko 45 minuta uz povremeno dodavanje vode, dok šnicle ne omekšaju. U međuvremenu razmutiti brašno u hladnom mleku, da nema grudvica, dodati pavlaku, kašičicu senfa i malo soli i bibera, pa sve sjediniti. Gotove šnicle izvaditi iz tiganja, pa u isti dodati mešavinu mleka, brašna i pavlake i mešati dok ne počne da vri. Potom vratiti šnicle i kratko kuvati, najduže minut, dok se šnicle ne povežu sa sosom. Narendati kačkavalj. Služiti toplo. -
Pročitajte i...
Kremasti pileći paprikaš
Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: