Teletina u sosu od pavlake i senfa

Ovaj sos daće poseban ukus teletini.

27-06-2018

|

12:43

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

 - 600 g telećih šnicli
 - kašičica soli, bibera, mešavine začina
 - 2 kašičice senfa
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 dl mleka
 - 200 g kisele pavlake
 - 1,5 kašika brašna
 - 50 gr kačkavalja


Priprema: Šnicle tanko iseći i blago izlupati čekićem za meso. Začiniti i premazati kašičicom senfa. Ostaviti da odstoje najmanje pola sata. Zatim na zagrejanom ulju pripremljene šnicle ispržiti sa svih strana dok blago ne porumene, pa dodati sitno seckanu glavicu crnog luka i naliti malo vode. Krčkati oko 45 minuta uz povremeno dodavanje vode, dok šnicle ne omekšaju. U međuvremenu razmutiti brašno u hladnom mleku, da nema grudvica, dodati pavlaku, kašičicu senfa i malo soli i bibera, pa sve sjediniti. Gotove šnicle izvaditi iz tiganja, pa u isti dodati mešavinu mleka, brašna i pavlake i mešati dok ne počne da vri. Potom vratiti šnicle i kratko kuvati, najduže minut, dok se šnicle ne povežu sa sosom. Narendati kačkavalj. Služiti toplo.