
Teletina u sosu od pavlake i senfa
Ovaj sos daće poseban ukus teletini.
27-06-2018
|12:43
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 600 g telećih šnicli
- kašičica soli, bibera, mešavine začina
- 2 kašičice senfa
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl mleka
- 200 g kisele pavlake
- 1,5 kašika brašna
- 50 gr kačkavalja
Priprema: Šnicle tanko iseći i blago izlupati čekićem za meso. Začiniti i premazati kašičicom senfa. Ostaviti da odstoje najmanje pola sata. Zatim na zagrejanom ulju pripremljene šnicle ispržiti sa svih strana dok blago ne porumene, pa dodati sitno seckanu glavicu crnog luka i naliti malo vode. Krčkati oko 45 minuta uz povremeno dodavanje vode, dok šnicle ne omekšaju. U međuvremenu razmutiti brašno u hladnom mleku, da nema grudvica, dodati pavlaku, kašičicu senfa i malo soli i bibera, pa sve sjediniti. Gotove šnicle izvaditi iz tiganja, pa u isti dodati mešavinu mleka, brašna i pavlake i mešati dok ne počne da vri. Potom vratiti šnicle i kratko kuvati, najduže minut, dok se šnicle ne povežu sa sosom. Narendati kačkavalj. Služiti toplo.