
Tartar govedina
Ljubitelji ovog sirovog mesa, uživaće u njegovom pikantnom ukusu.
20-06-2016
|15:13
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 500 g svežeg goveđeg bifteka
- 4 do 5 žumanaca
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika senfa
- 1 crveni luk
- 2 kisela krastavca
- 10 kom seckanih kapri
- vezica svežeg peršuna
- Vorcester sos
- Tabasko sos
- so, biber
- aleva paprika
- beli luk u prahu
Priprema: Goveđi biftek sitno iseckati ili samleti u fine sitne komadiće. Potom ga staviti u frižider, da se dobro ohladi pre pripreme i posluženja. Umutiti 4 žumanca, dodati majonez, kečap, senf, sitno seckane kapre, luk i kisele krastavce. U tu smesu dodati po želji so, biber, alevu papriku, beli luk u prahu i sitno seckan sveži peršun. Dodati dve supene kašike vorčester sosa i po želji tabasko sosa. Pomešati sitno seckan biftek iz frižidera sa smesom. Tako pripremljeno meso služiti na tanjiru uz pomfri i salatu po želji.