Tart sa šumskim voćem

Osvežite se ukusnim tartom sa šumskim voćem.

20-02-2017

|

13:47

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

Za testo:
- 400 g brašna
- 200 g margarina
- 1 kesica vanilinog šećera
- so
- 1 do ½ dl hladne vode
Za fil:
- 400 ml mleka
- 1 puding od vanile
- 4 kašike šećera
- 125 g margarina
- 50 g prah šećera
- 400 g šumskog voća

Priprema: Staviti brašno u posudu dodati so i vanilin šećer. Dobro promešati pa dodati izrendani margarin. Mešati varjačom. Dodavati vodu (postepeno) i mesiti dok se ne dobije glatko testo koje se ne lepi za ruke. Napraviti kuglu od testa i ostaviti da stoji u frižideru bar pola sata. Rastanjiti testo (na pobrašnjenoj radnoj površini) na krug malo veći od pleha. U margarinom namašćen pleh staviti rastanjeno testo i izvući ivice. Peći koru na 200 stepeni dok ne porumeni. Skuvati puding. Umutiti margarin sa prah šećerom i umešati u ohlađen puding. U blenderu izmiksati 300 g voća i pomešati sa filom. Sipati fil u pleh u kome je kora. Napraviti žele po uputstvu sa kesice. 100 g voća pomešati sa želeom, pa preliti preko kolača. Staviti u frižider da se stegne.