Tart sa borovnicama

Poslastica idealna tokom leta.

21-06-2017

|

14:56

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

Za testo:

- 175 gr brasna
- 100 gr mljevenih badema
- 100 gr maslaca
- 100 gr secera u prahu
- 1 jaje
- prsohvat soli
- 500 gr borovnica
- 80 gr petit keksa ili piskota
- 5 kašika džema od borovnica
- 1-2 kasike secera+vanil secer
- par listica maslaca


Priprema: Za testo izmešajte sve sastojke rukom u kuglu. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite najmanje sat vremena u frižideru. Borovnice operite, dobro ocedite i lagano prosušite. Testo razvijte u obliku kalupa za tart kojeg ste premazali maslacem. Po testu pospite mleveni keks. Preko keksa raspodelite ravnomerno borovnice. Borovnice pospite šećerima odozgo, i stavite poneki listić maslaca. Tart pecite sata u rerni na 150-180 C dok ne porumeni. Ohladite tart, džem ugrejte, pa premazite preko borovnica i pospite šećerom u prahu pri služenju po želji.