-
Poslednjih 5 pesama
- Eva Braun - Sasvim obican dan
- Massimo Savic - Sjaj U Tami
- Jelena Tomašević - Okeani
- Nina Badrić - Dat ce nam bog
- Parni Valjak - Moja je pjesma lagana
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoSalata sa kivijem i pilećom džigericom
Ukusna i hranljiva salata koja spaja bogat ukus pileće džigerice sa osvežavajućim notama kivija i nara.
-
Zdravlje12 stvari koje uzrokuju visok krvni pritisak
Različiti faktori doprinose visokom krvnom pritisku, kao što su vaše godine, genetika ili osnovno stanje, što može da bude van vaše kontrole. Ali postoji nekoliko faktora koje možete kontrolisati.
Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenjeHipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
-
PutovanjaOvo su najpovoljnije evropske destinacije za letovanje u 2025. godini
Popularna platforma Which objavila je listu najjeftinijih all-inclusive destinacija za leto 2025. godine. Na ovom prestižnom spisku našlo se deset lokacija koje obećavaju sjajan odmor po povoljnim cenama. Ove destinacije idealne su za one koji žele da uživaju u suncu, luksuzu i opuštanju, bez brige o dodatnim troškovima.
Dva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.
-
PreporučujemoEvo kako da efikasno očistite utičnice, štekere i druge površine koje su vremenom požutele!
Utičnice i drugi beli predmeti u domu, koji su vremenom izgubili sjaj i požuteli, ne moraju da završe u smeću. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka za čišćenje, možete ih efikasno osvežiti i vratiti im prvobitni izgled, čineći da ponovo izgledaju kao novi.
Saveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 122.90 123.76 124.63 USD 111.24 112.02 112.80
-
Tart od višanja
Uživajte u ovom ukusnom desertu i osvežavajućoj slatko kiseloj kombinaciji.
24-11-2015 | 14:25 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-oysy
Sastojci:
za koru:
- 300 g brašna
- 1/2 ravne kašičice soli
- 150 g hladnog putera
- 100 g prah šećera
- 1 malo jaje
za krem
- 250 ml mleka
- 2 žumanca
- 40 g gustina (ili jedna kesica puding praha od vanile, ako vam je lakše)
- 3 kesice vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 g omekšalog putera
za voćni sloj
- 300 g očišćenih višanja (jedno pakovanje Frikom smrznutih višanja)
- 100 g šećera
- 5 g želatina (pola kesice)Priprema: Prvo pripremiti višnje. 300 g zamrznutih ili svežih očišćenih višanja pomešati sa 100 g šećera. Ako su sveže i jedre malo ih varjačom zgnjeckati. Zagrejati do vrenja, i ostaviti da puštaju sok. Pripremiti testo. U posudi za mešenje pomešati brašno i so, dodati hladan puter isečen na kockice, pa prstima utrljati brašno u puter, da kockice nestanu i cela smesa postane mrvičasta. Dodati prah šećer i jaje blago razmućeno viljuškom, formirati kompaktno testo bez mnogo mešenja, prvo varjačom, pa rukama. Testo oblikovati u kuglu, staviti u kesu i spljoštiti, da se dobije deblji disk. Ostaviti u frižideru jedan sat.
Pripremiti fil. U jednoj šerpi žicom razmutiti 2 žumanca, 50 ml mleka i gustin. U drugoj zagrejati 200 ml mleka sa 100 g šećera i 3 kesice vanilin šećera, do vrenja. Sipati preko smese u prvoj šerpi, vratiti na tihu vatru, kuvati uz neprestano mešanje žicom dok ne počne stezanje, pa još minut ili dva. Površinu fila obložiti plastičnom folijom, da se ne bi stvorila korica. Ostaviti da se ohladi. Dovršiti koru. Ohlađeno testo iz frižidera prebaciti na komad papira za pečenje i razvaljati u krug prečnika dovoljnog da pokrije dno i ivice kalupa od 25 cm. Uz pomoć papira preneti testo na pleh, utisnuti ga lepo uz ivice i polako skinuti papir. Eventualne viškove koji prelaze ivice kalupa odseći nožem. Testo izbockati viljuškom, i peći oko 20-25 minuta na 180°C.
Dovršiti fil. Smesu koja se ohladila na sobnu temperaturu, ili je tek malo mlaka, prvo razmutiti mikserom, pa dodati omekšali puter i zajedno dobro umutiti, da se sve fino sjedini i krem postane gladak. Pečenu koru prebaciti na tacnu. Nafilovati koru, poravnati fil koliko god je moguće. Želatin (5 g) sipati u manje lonče, preliti sa dve supene kašike hladne vode i ostaviti par minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na tihoj vatri da postane tečan i da se sva zrnca želatina istope. Uliti otopljen želatin u višnje, koje su do sada već dobro pustile sok.
-
Pročitajte i...Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se dok je hladno vreme i uživajte...
Zimska torta sa pomorandžamaDivna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
Novogodišnji mafiniOvo su verovatno najjednostavniji mafini. Ipak, istovremeno su toliko ukusni da slobodno možete da ih poslužite ove praznične večeri.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: