Svinjetina sa pomorandžom

Evo jednog originalnog recepta koji će se sigurno dopasti vašim ukućanima.

06-11-2015

|

15:56

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 800 g svinjskog buta
- 4 čena belog luka
- 2 pomorandže
- 1 limun
- 1 klementina
- 1 čaša belog vina
- 3 klinčića
- 1/2 kašike soli
- malo aleve paprike
- biber
- ulje

Priprema: Pomorandže, limun i klementinu dobro operite, a zatim očistite voće od kore i isecite na kriške. Par kašika ulja pomešajte sa sitno seckanim belim lukom, biberom, začinskom paprikom, klinčićem, solju i čašom vina. Dobijenom smesom natrljajte but sa svih strana. Tako pripremljeno meso stavite u pleh, a pored poređajte voće. Potom ga pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko dva sata, ili dok ne dobije braonkastu boju. Pred kraj pečenja izvadite pleh iz rerne i meso isprskajte sa malo vode. Zatim ga poprskajte voćnim sokom. Na taj način će se stvoriti fina korica, a meso će imati čarobnu aromu. Vratite meso da se dopeče. Meso služite toplo ili hladno po želji.