-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Oprosti
- Merlin - Nemam ja osamnaest godina
- Boris Novković - E Da Te Nisam Ljubio
- Crvena jabuka - Dao Sam Ti Dusu
- Galija - Digni ruku
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najukusnija salata sa tunjevinom
Niko ne voli da provodi vreme pored šporeta tokom letnjih dana. Zato vam predstavljamo zdravu i hranljivu salatu za čiju pripremu vam je potrebno svega desetak minuta.
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
-
Zdravlje
Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!
Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
Nedostatak joda: Uzroci, simptomi i prevencija
Nedostatak joda nastaje kada telo ne dobija dovoljno ovog važnog minerala. Glavni simptomi uključuju uvećanu štitastu žlezdu (gušu) i hipotireozu. Uzrok je najčešće neadekvatan unos joda putem ishrane. Lečenje podrazumeva suplemente joda, a u nekim slučajevima i hormone štitaste žlezde. Nedostatak joda se može sprečiti redovnim konzumiranjem namirnica bogatih jodom i korišćenjem jodirane soli.
-
-
Putovanja
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
Ova evropska zemlja je proglašena najsmešnijom na svetu!
Imate britak um ili ste majstor ironije? Znate šta je dobar fazon i imate toliko osećaja za tajming da nasmejete čak i najtvrdokornijeg "tata-viceva" ljubitelja? Onda ste verovatno duhovita osoba.
-
Preporučujemo
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.57 124.44 125.31 USD 99.67 100.37 101.07
-
Svinjetina sa kajmakom
Obrok za prave gurmane.
11-04-2016 | 12:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-stockfotocz
Sastojci:
- 5 šnicli svinjskog vrata
- 150 g starog kajmaka
- 7 češnjeva belog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 3 velika krompira
- 3 šargarepe
- 2 velike sveže zelene paprike
- 1 kocka za supu
- 400 ml vode
- malo soli i bibera
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 kašika brašna
- ulje
Priprema: Uključite rernu na 200 ̊C. Napraviti marinadu od izgnječenog belog luka, malo soli (manje od pola kašičice) i 3 kašike ulja. Svinjske šnicle od vrata sa obe strane premazati ovom marinadom i ostaviti ih tako dok ne pripremite povrće. Glavicu crvenog luka presecite na pola, a zatim ga iseckajte na rebarca. Paprike očistite od peteljki pa onda isecite na kolutove. Oljušteni krompir isecite na krugove. Šargarepe izrezite na štapiće. Svo iseckano povrće malo posolite, pobiberite po ukusu i sve dobro promešajte. U četvrtastu vatrostalnu činiju sipajte vrlo malo ulja, a zatim u nju prebacite svo povrće i lepo ga rasporedite. -
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: