-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Devojko mala
- Galija - Trube
- Parni Valjak - Ugasi me
- Leb i Sol - Cukni Vo Drvo
- Djordje Balašević - Namćor
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Svi na Kafu!
Belgrade espresso EXPO 2016 festival održava se u BelExpo centru 25. i 26. marta ove godine, a posetioce očekuju izlagači iz svih sfera kafe: ugostitelji, HoReCa sektor i svi pri njemu, entuzijasti, ljubitelji kafe, veleprodaja kafe, proizvođači opreme i komplementarnih proizvoda, a pored svega toga će imati priliku da prisustvuju predavanjima svetskih stručnjaka, kao i da uživaju u ukusima omiljenog napitka.
21-03-2016 | 11:27 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Nutnarin Khetwong
Poseban deo programa predstavlja 3. National Barista Championship na kojem će najbolji baristi Srbije praviti espresso, cappuccino i posebne napitke na bazi espresso kafe, dok će o pobedniku takmičenja odlučivati međunarodni žiri. Aktuelni šampion sveta je Saša Šestić iz Banjaluke, koji nastupa pod Australijskom zastavom, a na ovogodišnjem World Coffee Championship očekuju se šampioni 52 zemlje sveta.
U Beogradu se 1522. godine nalazio prvi objekat na tlu Evrope u kojem je mogla da se kupi-popije kafa, dok se kafa pojavila u Londonu tek 1652. godine, Parizu 1672. godine i Beču 1683. godine. Na celom svetu 1988. godine, postojali su brendovi espesso kafe u Italiji, zatim 4 brenda na prostoru ex Jugoslavije i u Austriji 1 brend.
-
Pročitajte i...
Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
Ne bacajte talog kafe: Evo kako može da pomogne vašim biljkama
Talog kafe, poput većine organskog kuhinjskog otpada, može se odlično iskoristiti u bašti. Mnogi baštovani ga koriste kao prirodno sredstvo za odbijanje neželjenih gostiju poput puževa, mrava, pa čak i mačaka i lisica. Osim što doprinosi reciklaži, ovaj svakodnevni otpad može imati praktičnu vrednost u zaštiti biljaka.
Pijete kafu čim ustanete? Stručnjaci kažu da bi ovo vreme bilo mnogo bolje
Za mnoge ljude, kafa je mnogo više od napitka – to je jutarnji ritual, izvor energije i omiljeni ukus dana. Osim što poboljšava koncentraciju i raspoloženje, bogata je i antioksidansima. Ipak, kako raste svest o uticaju hormona, stresa i kvaliteta sna na zdravlje, sve je veće interesovanje za to kako i kada treba piti kafu.
Evo šta se dešava u telu tokom šest sati nakon prve jutarnje kafe
Mozak je izuzetno složen sistem, koji se neprestano prilagođava. Što češće konzumirate kafu, u mozgu se stvara veći broj adenozinskih receptora, zbog čega vam s vremenom može biti potrebno više kofeina da biste ostali budni nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mlađim danima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: