Supa od cvekle

Unesite sigurne vitamine u vaš ogranizam - supa od cvekle se preporučuje svima.

09-02-2017

|

14:49

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 2 kašike ulja
- 400 g barene cvekle
- 150 g krompira
- 150 g crnog luka
- 3 čena belog luka
- 120 g slanine
- 1 lepinja
- peršun, so, biber

Priprema: Krompir iseći na kockice, staviti u šerpu sa posoljenom ključalom vodom i kuvati dok ne omekša. Na ulju prodinstati iseckan crni i beli luk, dodati isečenu barenu cveklu, preliti vodom i kuvati dok ne provri. Usitniti sastojke štapnim mikserom i vratiti čorbu da se kuva dok ne provri. Lepinju iseći na kockice i izgrilovati ih u suvom tiganju. Izgrilovati i slaninu. Servirati čorbu u tanjir, posuti kockicama krompira, krutonima i slaninom i poslužiti toplu.