Sufle sa bademima i breskvama

Pun pogodak za uvod u vikend.

18-08-2017

|

11:18

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 900 g očišćenih breskvi
- 2 kašike limunovog soka
- 3 kesice želatina
- 150 ml vode
- 250 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 2 kesice pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 70 g pečenih badema

Priprema: Puding razmutite sa malo mleka, a preostalo mleko i šećer stavite da se kuva. Pre nego što provri, mleko sastavite sa razmućenim pudingom i kuvajte dok se dobro ne zgusne. Odvojte 200 grama breskvi, a preostale izgnječite i pospite šećerom u prahu i dodajte im samleveni pečeni badem. Želatin prelijte vodom i rastopite ga na laganoj vatri neprekidno mešajući. Zatim ga sastavite s pireom od breskvi, dodajte limunov sok i dobro umućeni šlag, te lagano umutite. Smesu sjedinite s prohlađenim pudingom, preručite u okrugli podmazani kalup i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Odvojene breskve isecite na kriške i prokuvajte sa malo vode. Sufle poslužite ukrašen kriškama breskvi.