Štrudla sa višnjama
Štrudla sa višnjama, keksom i čokoladom osvojiće vas već nakon prvog zalogaja!
29-10-2015
|15:03
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 2dl mleka
- 2 dl ulja
- 2dl vode
- 10 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- kvasac
- kora i sok od jednog limuna
- 900 gr mekog brašna
- kg višanja
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 100 gr mlevenog keksa
- 250gr šećera
- šolja mleka
- 3 kašike ulja
- 100 gr šećera u prahu
Priprema: Kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte vodu, ulje, so, 10 kašika šećera, sok i rendanu koru limuna. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom. Nakon toga testo podelite na četri dela i ostavite da odstoji još pola sata. Za fil pomešajte višnje, keks i 250gr šećera. Razvijte testo tako da bude debljine oko 0,5 cm, nafilujte i pospite preko fila rendanu čokoladu. Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh. Za mešavinu, pomešajte jednu šolju mleka i 3 kašike ulja. Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka te ostavite još pola sata da narastu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35minuta.