-
Poslednjih 5 pesama
- Trio passage - Posle devet godina
- Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
- Oliver Dragojević - Jeska Od Jubavi
- Regata - Andrea
- Kiki Lesendric I Tony Cetinski - Nemirne Noci
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
-
Zdravlje
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi
Kada je reč o slikovitim mestima i bajkovitim gradićima, Evropa nema premca. To potvrđuje i nova Forbes lista 50 najlepših sela na svetu, na kojoj prvih osam mesta pripada evropskim destinacijama.
-
Preporučujemo
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?
Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.48 125.36 126.24 USD 99.22 99.92 100.62
-
Štrudla sa višnjama
Štrudla sa višnjama, keksom i čokoladom osvojiće vas već nakon prvog zalogaja!
29-10-2015 | 15:03 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-FomaA
Sastojci:
- 2dl mleka
- 2 dl ulja
- 2dl vode
- 10 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- kvasac
- kora i sok od jednog limuna
- 900 gr mekog brašna
- kg višanja
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 100 gr mlevenog keksa
- 250gr šećera
- šolja mleka
- 3 kašike ulja
- 100 gr šećera u prahuPriprema: Kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte vodu, ulje, so, 10 kašika šećera, sok i rendanu koru limuna. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom. Nakon toga testo podelite na četri dela i ostavite da odstoji još pola sata. Za fil pomešajte višnje, keks i 250gr šećera. Razvijte testo tako da bude debljine oko 0,5 cm, nafilujte i pospite preko fila rendanu čokoladu. Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh. Za mešavinu, pomešajte jednu šolju mleka i 3 kašike ulja. Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka te ostavite još pola sata da narastu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35minuta.
-
Pročitajte i...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Torta od čokolade i lešnika
Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.
Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: