Štrudla sa makom
Napravite ukusnu štrudlu sa makom i uživajte u vikendu koji predstoji.
23-12-2022
|12:35
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 2.5 dl mleka
- suvi kvasac
- jaje
- 3 supene kašike šećera
- pola kašičice soli
- 500 gr brašna
- 400 gr mlevenog maka
- pola šolje vrelog mleka
- 4 supene kašike šećera
- 400 gr maka
- kesica vanilin šećera
- šećer u prahu
Priprema: Zamesiti testo od mleka, kvasca, brašna, šećera, soli i jaja. Ostaviti da odstoji 30-ak minuta. U mak dodati šećer, vanilin šećer i preliti vrelim mlekom. Sve promešati. Testo podeliti na dva dela, razviti oklagijom, premazati polovinom fila od maka, urolati i staviti u podmazan pleh. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok ne porumeni. Ohlađenu štrudlu iseći i posuti šećerom u prahu.