Štrudla sa jabukama i sladoledom

Sigurni smo da ćete reći da je ovo jedna od najukusnijih štrudli koje ste ikada jeli...

15-08-2017

|

10:00

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1 paket kora savijača (potrebno je 9 kora)
- 1 1/2 kg zrelih jabuka
- 2 vrećice vanilin šećera
- 4 kašike ruma
Premaz za kore
- 2 jaja
- 2 čaše šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 čaše jogurta
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 1/2 čaša ulja
- 1 1/2 čaša griza
- 2 vrećice vanilin šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- sok pola limuna

Priprema: Jaja i šećere miksajte 10-tak minuta pa u njih dodajte jogurt, pavlaku, ulje, limunov sok i na kraju griz i prašak za pecivo. Smesu ostavite u frižideru 1 h. Jabuke oljuštite, izrežite na polovine, na četvrtine, i na kraju na tanke fetice. Pospite ih vanilin šećerom i rumom pa lagano izmešajte. Nakon što je smesa za premaz ohlađena u frižideru 1 sat, prvu koru premažite smesom, na nju stavite drugu koru koju takođe premažete smesom, a zatim ide treća kora koju malo obilnije premažete smesom i posložite izrezane jabuke. Zarolajte štrudlu i složite u namašćen pleh… Najbolje onaj od rerne jer dosta narastaju pri pečenju. Isto napravite i sa ostalim korama. Pecite ih na 180 stepeni, 45-50 min dok ne po rumene.
Pospite šećerom u prahu ili kokosovim brašnom.