-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Ovo mi je skola
- Sladjana i Dado - Princeza
- Toše Proeski - Čija si
- Tijana Bogicevic - Hajde Onda Nista
- Galija - Digni ruku
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Palenta sa semenkama
Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
-
Zdravlje
Efekti nedostatka sna na telo!
Nedovoljno sna iscrpljuje mentalne sposobnosti i ugrožava fizičko zdravlje. Nauka je povezala hroničan nedostatak sna sa brojnim zdravstvenim problemima – od gojenja do oslabljenog imunog sistema. Ako ste ikada proveli noć prevrćući se u krevetu, znate kako ćete se osećati sutradan: umorno, razdražljivo i dezorijentisano. Ali, redovno uskraćivanje preporučenih 7 do 9 sati sna ima mnogo ozbiljnije posledice od pukog jutarnjeg umora.
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
-
Putovanja
Ovaj gradić proglašen je najlepšim priobalnim mestom na svetu!
Prestižni magazin Architectural Digest sastavio je listu najlepših priobalnih gradova sveta, a na samom vrhu našao se Camogli, slikoviti gradić na severozapadu Italije, nadomak Đenove.
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Štrudel torta
Ovaj kolač možete jesti uz čaj ili kafu, kao nezaboravan deo užine.
07-03-2016 | 14:50 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/Yacobchuk
Sastojci za testo:
- 200 grama brašna
- 30 grama šečera
- 100 grama hladnog maslaca
- 1 jaje
- 1-2 kašike hladnog mleka
- prstohvat soli
Fil od jabuka:
- 850 grama očišćenih jabuka
- 1 limun sok i malo korice
- 60 grama šećera
- 1 štangica cimeta
- 3 klinčića
- 3 vrečice čaja od šipka
- 1 vanilin šećer
- 40 grama gustina
Preliv:
- 400 ml slatke pavlake
- 3 jaja
- 60 grama šećera
- 1 ravna kašika gustina
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike grizaPriprema: Testo: Pomešati suve sastojke. Dodati naseckani hladni maslac i trljajući napraviti mrvice. Dodati jaje i po potrebi mleko i brzo sve spojiti u testo. Staviti na hladno pola sata. Fil od jabuka: Jabuke iseckati na manje listiće. Pomešati sve sastojke osim gustina i poklopljeno dinstati oko 15 minuta, da jabuke omekšaju. Neka vam ostane što manje tečnosti. Izvaditi štangicu cimeta, klinčiće, vrećice čaja istiskati da izađe sva boja. Jabuke izmiksati. Razmutiti u vrlo malo vode gustin i dodati ga jabukama. Vratiti na ringlu i vrlo kratko (1 minutu) prokuvati. Ostaviti da se ohladi. Preliv: Za preliv sjediniti sve sastojke ali bez miksanja. Na dno kalupa za tortu od 26 cm staviti papir za pečenje. Testo podijeliti na dva dela. Jedan deo razvući u veličini dna torte, a drugi formirati u valjak dovoljno dug da omota rubove. Na dno kalupa staviti razvaljano testo i sa unutrašnje strane obruča staviti drugi razvijeni deo testa.
Po dnu ravnomerno rasporediti griz. Staviti u frižider još jedno 10 minuta. Nakon toga na testo nanjeti fil od jabuka. Po filu pažljivo nanjeti preljev od pavlake, nikako sipati u mlazu nego kašikom. Ugrejati rernu na 200 stepeni i peći tortu 15 minuta. Smanjiti na 180 i peći još 30 minuta. Pečenu tortu držati u kalupu dok se malo ne ohladi. Skinuti kalup i ostaviti je da se hladi u frižideru. -
Pročitajte i...
Recept za sočne tulumbe
ti. Savršene su za posebne prilike, slave ili kada želite da obradujete goste nečim slatkim i neodoljivim. Iako priprema može delovati zahtevno, uz ovaj recept, uspeh je zagarantovan!
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
Fenomenalna baklava sa orasima
Neodoljiva poslastica bogatog ukusa i raskošne arome, koja vraća uspomene na detinjstvo
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: