-
Poslednjih 5 pesama
- Magazin - Minut srca tvog
- Hari Mata Hari - Hej Kako Si
- Nevena Božović - Cujem Da Dolazis U Grad
- Danijel - Dzuli
- Bisera Veletanlic - Zlatan Dan
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
-
Zdravlje
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.60 124.47 125.34 USD 99.74 100.44 101.14
-
Štrudel torta
Ovaj kolač možete jesti uz čaj ili kafu, kao nezaboravan deo užine.
07-03-2016 | 14:50 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/Yacobchuk
Sastojci za testo:
- 200 grama brašna
- 30 grama šečera
- 100 grama hladnog maslaca
- 1 jaje
- 1-2 kašike hladnog mleka
- prstohvat soli
Fil od jabuka:
- 850 grama očišćenih jabuka
- 1 limun sok i malo korice
- 60 grama šećera
- 1 štangica cimeta
- 3 klinčića
- 3 vrečice čaja od šipka
- 1 vanilin šećer
- 40 grama gustina
Preliv:
- 400 ml slatke pavlake
- 3 jaja
- 60 grama šećera
- 1 ravna kašika gustina
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike grizaPriprema: Testo: Pomešati suve sastojke. Dodati naseckani hladni maslac i trljajući napraviti mrvice. Dodati jaje i po potrebi mleko i brzo sve spojiti u testo. Staviti na hladno pola sata. Fil od jabuka: Jabuke iseckati na manje listiće. Pomešati sve sastojke osim gustina i poklopljeno dinstati oko 15 minuta, da jabuke omekšaju. Neka vam ostane što manje tečnosti. Izvaditi štangicu cimeta, klinčiće, vrećice čaja istiskati da izađe sva boja. Jabuke izmiksati. Razmutiti u vrlo malo vode gustin i dodati ga jabukama. Vratiti na ringlu i vrlo kratko (1 minutu) prokuvati. Ostaviti da se ohladi. Preliv: Za preliv sjediniti sve sastojke ali bez miksanja. Na dno kalupa za tortu od 26 cm staviti papir za pečenje. Testo podijeliti na dva dela. Jedan deo razvući u veličini dna torte, a drugi formirati u valjak dovoljno dug da omota rubove. Na dno kalupa staviti razvaljano testo i sa unutrašnje strane obruča staviti drugi razvijeni deo testa.
Po dnu ravnomerno rasporediti griz. Staviti u frižider još jedno 10 minuta. Nakon toga na testo nanjeti fil od jabuka. Po filu pažljivo nanjeti preljev od pavlake, nikako sipati u mlazu nego kašikom. Ugrejati rernu na 200 stepeni i peći tortu 15 minuta. Smanjiti na 180 i peći još 30 minuta. Pečenu tortu držati u kalupu dok se malo ne ohladi. Skinuti kalup i ostaviti je da se hladi u frižideru. -
Pročitajte i...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: