Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Boris Novković - Ne kuni se

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Boris Novković - Ne kuni se
    2. Piloti - Neverna si
    3. Nevena - Ljubav U Bojama
    4. Parni Valjak - Godine prolaze
    5. Željko Samardžić - Mesec u vodi
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Dragan Kecman - Sreda - Mojih 50
    2. 27. Oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 27. Oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 27. Oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Dragan Kecman - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Posna salata Posna salata

    Ova salata može se služiti kao deo hladnog predjela.

    Omlet sa slaninom Omlet sa slaninom

    Kaloričan doručak za prave gurmane.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kuća
    Uredite prostor za rad od kuće Uredite prostor za rad od kuće

    Poslednjih godina u svetu i kod nas sve više raste broj ljudi koji posao obavlja od kuće, a pandemija koronavirusa, svakako je doprinela tome da se ovaj broj poveća, makar na neko vreme. U tom smislu je pred ljude stavljen izazov prilagođavanja radu od kuće, za šta je potrebno obezbediti adekvatan radni prostor.

    Kako pospremiti kuću uz manjak vremena Kako pospremiti kuću uz manjak vremena

    Situacija u kojoj vam dolaze gosti, a vi od poslovnih i privatnih obaveza niste stigli da uradite generalno čišćenje kuće, može biti pravi izazov. To ne mora nužno da znači da ćete ostaviti loš utisak, ali donosimo vam nekoliko saveta kako da izvučete najbolje iz ovakvih situacija. Kako brzo pospremiti dom?

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.58 118.40
    CHF 109.22 109.99 110.76
    USD 99.32 100.02 100.72
  • Povezani članci
  • Štrudel torta

    Ovaj kolač možete jesti uz čaj ili kafu, kao nezaboravan deo užine.




    07-03-2016 | 14:50 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yacobchuk

     

    Sastojci za testo:

    - 200 grama brašna
    - 30 grama šečera
    - 100 grama hladnog maslaca
    - 1 jaje
    - 1-2 kašike hladnog mleka
    - prstohvat soli
    Fil od jabuka:
    - 850 grama očišćenih jabuka
    - 1 limun sok i malo korice
    - 60 grama šećera
    - 1 štangica cimeta
    - 3 klinčića
    - 3 vrečice čaja od šipka
    - 1 vanilin šećer
    - 40 grama gustina
    Preliv:
    - 400 ml slatke pavlake
    - 3 jaja
    - 60 grama šećera
    - 1 ravna kašika gustina
    - 1 vanilin šećer
    - 2 kašike griza

    Priprema: Testo: Pomešati suve sastojke. Dodati naseckani hladni maslac i trljajući napraviti mrvice. Dodati jaje i po potrebi mleko i brzo sve spojiti u testo. Staviti na hladno pola sata. Fil od jabuka: Jabuke iseckati na manje listiće. Pomešati sve sastojke osim gustina i poklopljeno dinstati oko 15 minuta, da jabuke omekšaju. Neka vam ostane što manje tečnosti. Izvaditi štangicu cimeta, klinčiće, vrećice čaja istiskati da izađe sva boja. Jabuke izmiksati. Razmutiti u vrlo malo vode gustin i dodati ga jabukama. Vratiti na ringlu i vrlo kratko (1 minutu) prokuvati. Ostaviti da se ohladi. Preliv: Za preliv sjediniti sve sastojke ali bez miksanja. Na dno kalupa za tortu od 26 cm staviti papir za pečenje. Testo podijeliti na dva dela. Jedan deo razvući u veličini dna torte, a drugi formirati u valjak dovoljno dug da omota rubove. Na dno kalupa staviti razvaljano testo i sa unutrašnje strane obruča staviti drugi razvijeni deo testa.
    Po dnu ravnomerno rasporediti griz. Staviti u frižider još jedno 10 minuta. Nakon toga na testo nanjeti fil od jabuka. Po filu pažljivo nanjeti preljev od pavlake, nikako sipati u mlazu nego kašikom. Ugrejati rernu na 200 stepeni i peći tortu 15 minuta. Smanjiti na 180 i peći još 30 minuta. Pečenu tortu držati u kalupu dok se malo ne ohladi. Skinuti kalup i ostaviti je da se hladi u frižideru.

  • Pročitajte i...
    Domaća keks torta Domaća keks torta

    Ukusna torta, koja se lako priprema.

    Žito sa šlagom i cimetom Žito sa šlagom i cimetom

    U susret vikendu, počastite vas i ukućane žitom sa šlagom u domaćoj radinosti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: