Starinska pita sa borovnicama

Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.

16-05-2024

|

11:20

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500g svežih borovnica

1/2 šolje šećera

2 kašike griza

1 kašika soka od limuna

1/2 kašičice cimeta

6-8 tankih kora za pitu

1/2 šolje otopljenog maslaca

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. U velikoj činiji pomešajte borovnice, šećer, griz, sok od limuna i cimet. Stavite tri kore za pitu u kalup za pečenje, svaki put premažite malo otopljenog maslaca. Dodajte smesu od borovnica na kore, ravnomerno raspoređujući. Ponovite postupak sa preostalim korama i smesom od borovnica, svaki put premazujući koru otopljenim maslacem. Završite sa koricom premazanom maslacem. Stavite pitu u zagrijanu rernu i pecite 35-40 minuta ili dok korice ne postanu zlatno smeđe. Izvadite pitu i ostavite da se malo ohladi pre posluživanja.

PRIJATNO!