-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Nek te on ljubi
- Tony Cetinski - Kao U Snu
- Riblja čorba - Dobro jutro
- U Škripcu - O Je
- Rogati & Boris Rezak - Pozelim Ti Srecu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Sočna piletina sa pivom iz rerne
Evo jednostavnog recepta za pripremu pilećeg mesa iz rerne sa pivom i začinima.
05-03-2024 | 11:08 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, purrfect_photo
Sastojci:
1 pile (oko 1,5-2 kg), očišćeno i isečeno na delove
1 limenka (oko 355 ml) piva po izboru
3-4 čena belog luka, sitno seckana
2 kašičice origana
2 kašičice suvog ruzmarina
1 kašičica dimljene paprike
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje
Limun (opciono, za posluživanje)
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa. U velikoj posudi, pomešajte beli luk, origano, ruzmarin, dimljenu papriku, so, biber i malo maslinovog ulja.
Stavite komade pilećeg mesa u posudu sa začinima i dobro ih promešajte kako bi se svaki deo obložio začinima. Ostavite da odstoji nekoliko minuta da se ukusi sjedine. Uzimajte komade mesa i ređajte ih u pleh za pečenje. Prelijte piletinu pivom. Pivo će doprineti sočnosti i aromi mesa.
Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 45-60 minuta, ili dok piletina ne postane zlatno smeđa i potpuno pečena. Povremeno prelivajte meso sopstvenim sosom kako bi ostalo sočno.Kada je piletina gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre sečenja. Poslužite sa kriškom limuna i po želji, uz prilog po izboru.
PRIJATNO!
-
Pročitajte i...
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
Recept za ljuti ajvar
Došli su nam hladniji dani, pa već svi mislimo na pripremu zimnice i naravno na ajvar. Evo jednog fantastičnog recepta za ljuti ajvar...
Džem od šljiva sa čokoladom
Jesen i zima su za mnoge nezamislivi bez tradicionalnog džema od šljiva. Evo jednog sjajnog recepta koji potpisuju iskusne domaćice, tvrdeći da će vas ukus očarati.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: