Sočna piletina sa pivom iz rerne
Evo jednostavnog recepta za pripremu pilećeg mesa iz rerne sa pivom i začinima.
05-03-2024
|11:08
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
1 pile (oko 1,5-2 kg), očišćeno i isečeno na delove
1 limenka (oko 355 ml) piva po izboru
3-4 čena belog luka, sitno seckana
2 kašičice origana
2 kašičice suvog ruzmarina
1 kašičica dimljene paprike
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje
Limun (opciono, za posluživanje)
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa. U velikoj posudi, pomešajte beli luk, origano, ruzmarin, dimljenu papriku, so, biber i malo maslinovog ulja.
Stavite komade pilećeg mesa u posudu sa začinima i dobro ih promešajte kako bi se svaki deo obložio začinima. Ostavite da odstoji nekoliko minuta da se ukusi sjedine. Uzimajte komade mesa i ređajte ih u pleh za pečenje. Prelijte piletinu pivom. Pivo će doprineti sočnosti i aromi mesa.
Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 45-60 minuta, ili dok piletina ne postane zlatno smeđa i potpuno pečena. Povremeno prelivajte meso sopstvenim sosom kako bi ostalo sočno.
Kada je piletina gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre sečenja. Poslužite sa kriškom limuna i po želji, uz prilog po izboru.
PRIJATNO!