Sočna piletina sa pivom iz rerne

Evo jednostavnog recepta za pripremu pilećeg mesa iz rerne sa pivom i začinima.

05-03-2024

|

11:08

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

1 pile (oko 1,5-2 kg), očišćeno i isečeno na delove

1 limenka (oko 355 ml) piva po izboru

3-4 čena belog luka, sitno seckana

2 kašičice origana

2 kašičice suvog ruzmarina

1 kašičica dimljene paprike

So i biber po ukusu

Maslinovo ulje

Limun (opciono, za posluživanje)

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa. U velikoj posudi, pomešajte beli luk, origano, ruzmarin, dimljenu papriku, so, biber i malo maslinovog ulja.

Stavite komade pilećeg mesa u posudu sa začinima i dobro ih promešajte kako bi se svaki deo obložio začinima. Ostavite da odstoji nekoliko minuta da se ukusi sjedine. Uzimajte komade mesa i ređajte ih u pleh za pečenje. Prelijte piletinu pivom. Pivo će doprineti sočnosti i aromi mesa.


Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 45-60 minuta, ili dok piletina ne postane zlatno smeđa i potpuno pečena. Povremeno prelivajte meso sopstvenim sosom kako bi ostalo sočno.

Kada je piletina gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre sečenja. Poslužite sa kriškom limuna i po želji, uz prilog po izboru.

PRIJATNO!