Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Tose i Goca - 1200 milja

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Tose i Goca - 1200 milja
    2. Željko Vasić - Ti I Ja
    3. Kerber - Bolje da sam druge ljubio
    4. Nina Badrić - Volim Te, Volim
    5. Željko Samardžić - U ime ljubavi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 21. septembar - 1 - Dodir noći
    2. 21. septembar - 2 - Dodir noći
    3. 21. septembar - 3 - Dodir noći
    4. Vanja Bulić - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 18. septembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Pohovane tikvice Pohovane tikvice

    Mogu se jesti kao dodatak glavnom jelu ili samostalan obrok.

    Domaći rolat sa bananom Domaći rolat sa bananom

    Lagan i ukusan desert, kao slatki zalogaj za svaku priliku.

  • Delta city
  • Kuća
    Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije

    Ukoliko želite da manji prostor vizualno učinite prostranijim, obratite pažnju na ove elemente, koje primenjuju i eksperti u uređenju enterijera.

    Vikend putovanje: Spakujte se brzo i lako! Vikend putovanje: Spakujte se brzo i lako!

    Ovo leto i sveopšta situacija povodom pandemije virusa COVID 19, mnogima je onemogućila da odmor iskoriste za duže putovanje, ali su zato vikend putovanja sjajna opcija da se izmestite iz gradske sredine i uživate u prirodi. A tu se uvek javlja pitanje šta spakovati?

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.59 118.41
    CHF 108.52 109.28 110.05
    USD 99.26 99.96 100.66
  • Povezani članci
  • Snikers torta

    Torta kojoj pravi sladokusci neće odoleti.




    01-10-2014 | 15:32 | Autor/Izvor: Naxi media-Minjinakuhinjica

    Foto: bigstockphoto/Yastremska

    Sastojci:

    - 12 belanaca
    - 300 gr šećera
    - 450 gr mlevenog kikirikija
    I fil:
    - 1 kg šećera
    - 1 l mleka
    - 70 gr margarina
    - 200 gr krupno mlevenog kikirikija
    II fil:
    - 12 žumanaca
    - 14 kašika šećera
    - 250 gr margarina
    - 150 gr čokolade (100 gr mlečne i 50 gr za kuvanje)
    I još treba:
    - 300 ml slatke pavlake
    - 300 gr čokolade
    - 60 gr margarina
    - 100 gr krupno mlevenog kikirikija za ukrašavanje
    Priprema: I fil: Staviti mleko i šećer da se kuvaju. Kada provri, smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri oko 2 h. Povremeno promešati( pri kraju mešati konstantno ). Kada mleko uvri i ostane od njega malo više od pola, skloniti sa rigle i u njega umešati margarin i mleveni kikiriki.
    Kore: Umutiti 4 belanca sa postepenim dodavanjem šećera u gust šam. Dodati 150 gr mlevenog kikirikija i kašikom promešati. Peći u plehu (23 x 33) obloženom papirom za pečenje na 180 °C oko 20 minuta. Ovako napraviti još dve kore.
    II fil: Žumanca i šećer izmiksati da smesa posvetli, zatim staviti na tihu vatru (ili na pari) da se kuva. Kada dobije potrebnu gustinu, skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu. Promešati da se čokolada istopi i sve sjedini. U ohlađen fil dodati umućeni margarin.
    Filovanje kora: Koru poprskati sa mlekom, zatim premazati sa polovinom I fila, preko njega polovinu II fila. Staviti drugu koru,poprskati mlekom, zatim prefilovati kao i prvu koru. Staviti treću koru i poprskati je mlekom.
    Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, zatim preliti izlomljenu čokoladu. Ostaviti minut-dva, zatim promešati da se čokolada istopi. Ostaviti da se skroz ohladi, a onda mikserom umutiti i dodati umućeni margarin. Premazati tortu sa svih strana. Ukrasiti tortu(bočne strane) sa krupno mlevenim kikirikijem. (Izvor: Minjinakuhinjica)



  • Pročitajte i...
    Rolat sa bananom Domaći rolat sa bananom

    Lagan i ukusan desert, kao slatki zalogaj za svaku priliku.

    Desert u čaši Desert u čaši

    Desert koji će vas osvežiti.

    Domaće oblande Domaće oblande

    Ukusan kolač koji se lako priprema, a sjajno ide uz kafu ili osvežavajuće piće.

    Voćna salata sa medom Voćna salata sa medom

    Ukoliko tokom toplih dana poželite da se zasladite u pomoć vam uvek može priteći osvežavajuća voćna salata.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: