-
Poslednjih 5 pesama
- Goran Karan - Potrazi
- Doris Dragović - Tek iz navike
- Željko Joksimović - Ledja o ledja
- Dino Dvornik - Zasto pravis slona od mene
- Oliver Dragojević - Moja tajna ljubavi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
-
Zdravlje
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.98 100.68 101.39
-
Snikers torta
Torta kojoj pravi sladokusci neće odoleti.
01-10-2014 | 15:32 | Autor/Izvor: Naxi media-Minjinakuhinjica
Foto: bigstockphoto/Yastremska
Sastojci:
- 12 belanaca
- 300 gr šećera
- 450 gr mlevenog kikirikija
I fil:
- 1 kg šećera
- 1 l mleka
- 70 gr margarina
- 200 gr krupno mlevenog kikirikija
II fil:
- 12 žumanaca
- 14 kašika šećera
- 250 gr margarina
- 150 gr čokolade (100 gr mlečne i 50 gr za kuvanje)
I još treba:
- 300 ml slatke pavlake
- 300 gr čokolade
- 60 gr margarina
- 100 gr krupno mlevenog kikirikija za ukrašavanje
Priprema: I fil: Staviti mleko i šećer da se kuvaju. Kada provri, smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri oko 2 h. Povremeno promešati( pri kraju mešati konstantno ). Kada mleko uvri i ostane od njega malo više od pola, skloniti sa rigle i u njega umešati margarin i mleveni kikiriki.
Kore: Umutiti 4 belanca sa postepenim dodavanjem šećera u gust šam. Dodati 150 gr mlevenog kikirikija i kašikom promešati. Peći u plehu (23 x 33) obloženom papirom za pečenje na 180 °C oko 20 minuta. Ovako napraviti još dve kore.
II fil: Žumanca i šećer izmiksati da smesa posvetli, zatim staviti na tihu vatru (ili na pari) da se kuva. Kada dobije potrebnu gustinu, skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu. Promešati da se čokolada istopi i sve sjedini. U ohlađen fil dodati umućeni margarin.
Filovanje kora: Koru poprskati sa mlekom, zatim premazati sa polovinom I fila, preko njega polovinu II fila. Staviti drugu koru,poprskati mlekom, zatim prefilovati kao i prvu koru. Staviti treću koru i poprskati je mlekom.
Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, zatim preliti izlomljenu čokoladu. Ostaviti minut-dva, zatim promešati da se čokolada istopi. Ostaviti da se skroz ohladi, a onda mikserom umutiti i dodati umućeni margarin. Premazati tortu sa svih strana. Ukrasiti tortu(bočne strane) sa krupno mlevenim kikirikijem. (Izvor: Minjinakuhinjica) -
Pročitajte i...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Osvežavajući kolač sa borovnicama!
Ako tražite lagan i brz desert koji mora da vas osveži, ovaj krem kolač sa borovnicama je savršen izbor. Priprema se bez pečenja, od samo nekoliko sastojaka i zato je idealna poslastica za vrele, letnje dane.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: