Slana pita sa pirinčem
Napravite slanu pitu, koja može biti odlična ideja za doručak.
10-01-2017
|14:06
|Autor / Izvor: Naxi media-zalogaj
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 200 g pirinča
- 1 struk praziluka
- 50 g mariniranih pečuraka
- 0.5 dl ulja
- peršun, biber, so
Preliv:
- 1 dl ulja
- 1 dl vode
- prašak za pecivo
Priprema: Pomešati 0.5 dl vode i 0.5 dl ulja. Iseckan luk prodinstati, a 200 g pirinča oprati i dodati luku. Preliti sa 4 dl vode i posoliti. Kuvati na tihoj vatri dok voda ne ispari. Dodati 50 g iseckanih mariniranih pečuraka, iseckan list peršuna i biber.
U šerpici prokuvati 1 dl ulja i 1 dl vode. Skloniti sa vatre i umešati kesicu praška za pecivo. U podmazan pleh ređati kore, svaku zaliti prelivom a na svaku drugu stavlajti fil od pirinča. Slagati tako dok ima sastojaka. Poslednju koru izrezati nožem na kocke i preliti preostalim prelivom. Peći rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 30 minuta.