-
Poslednjih 5 pesama
- Marija Mirkovic - Ne Pitam Te Ja Za Nju
- Magazin - Minut srca tvog
- Prljavo Kazalište - Moj bijeli labude
- Aleksandra Radović - Carstvo Tuge
- Josipa Lisac - Danas sam luda
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
-
Zdravlje
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.93 125.81 126.69 USD 100.09 100.80 101.50
-
Sladoled od limuna, limete i Matcha čaja
Produžite leto uz ovu osvežavajuću kremastu poslasticu.
25-03-2016 | 15:39 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- Dusan Zidar
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 2 jaja - samo žumance
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 limun - sok i korica
- 1 limeta - sok i korica
- 100 ml Matcha čaja
- 1 kašika Matcha čaja - prah
- 300 ml slatke pavlakePriprema: Skuvati 100 ml Matcha čaja i ostaviti da se ohladi. Na srednju vatru staviti posudu sa vodom koja će uzavreti. U posudu umutiti mikserom žumance , šećer i vanilin šećer i dodati u uzavrelu vodu. Kada smesa postane penasta pomalo dodavati mleko i mešati dok se sve dobro ne sjedini. Nakon dodavanja mleka posudu staviti direktno na laganu vatru, zagrevati i stalno mešati do tačke vrenja. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Zatim u smesu umešati limunov i limetin sok, koricu limuna i limete, skuvani čaj i kašiku čaja. Sve dobro umešati da se ravnomerno rasporedi i sjedini. Slatku pavlaku izmutiti mikserom i pomalo dodavati u smesu, ručno, nakon svakog dodavanja dobro umešati. Kada se sve sjedini sladoled je gotov i spreman za zamrzavanje. Zamrznuti i svakih 30-45 munuta promešati kako se ne bi stvarali kristalići i kako bi sladoled bio kompaktan i kremast. Nakon 3-4 sata može se servirati.
-
Pročitajte i...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Fantastične badem kuglice
Ako volite slatkiše, ali želite da uvedete zdravije navike u ishranu, odlučite se za prirodne, sirove i jednostavne deserte. Oni su jednako ukusni kao industrijski slatkiši, ali bez viška šećera.
Ukusna torta sa kupinama
Stiže nam proleće i pravo je vreme da zimske čokoladne torte zamenimo laganijim voćnim tortama. Kako još nije sezona kupina, imajte na umu da će zamrznute podjednako biti ukusne.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: