Sladoled od jagode

Sezona je jagoda, pa zašto se ne biste počastili domaćim sladoledom?

08-06-2017

|

15:55

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 125 ml punomasnog mleka,
- 125 ml slatke pavlake,
- 1 jaje,
- 1 žumanac,
- 100 g šećera,
- 125 g krem sira,
- 250 g jagoda,
- 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema: Stavite slatku pavlaku i mleko u posudu za kuvanje i zagrevajte do vrenja, pa sklonite sa vatre. Umutite jaje, žumanac i šećer, pa u to dodavajte u tankom mlazu toplo mleko sa pavlakom, neprestano mešajući. Vratite sve u posudu za kuvanje i kuvajte par minuta na laganoj vatri dok se krem lagano ne zgusne. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt vanile. Stavite jagode i krem sir u blender, pa dobro izmiksajte da dobijete glatku smesu. Pomešajte smesu od jagoda i sira sa ohlađenim kremom od jaja. Pokrijte posudu i ostavite u zamrzivač preko noći da se dobro ohladi.