Savršena torta sa keksom i malinama

Za srećan polazak u školu pripremite deci ovu fantastičnu, kremastu tortu koju će obožavati cela porodica.

02-09-2024

|

11:17

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

300 g mlevenog keksa

100 g maslaca (otopljenog)

500 g svežih malina

200 g krem sira

200 ml pavlake za šlag

100 g šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

10 g želatina
50 ml vode


Priprema:


U posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni maslac dok smesa ne postane kompaktna. Utisnite smesu u dno kalupa za tortu prečnika oko 24 cm, formirajući ravnomernu koru. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil. U drugoj posudi, pomešajte krem sir, pavlaku za šlag, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Mikserom umutite dok smesa ne postane glatka i kremasta. Želatin potopite u 50 ml vode i ostavite da nabubri, zatim ga lagano zagrejte na niskoj temperaturi dok se potpuno ne otopi. Dodajte ga u fil i dobro promešajte.


U smesu dodajte polovinu malina i pažljivo promešajte, a zatim prelijte fil preko kore od keksa. Poravnajte površinu i na vrh poređajte preostale maline. Tortu stavite u frižider da se hladi najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi se dobro stegnula. Pre služenja, tortu pažljivo izvadite iz kalupa i dekorišite po želji.


PRIJATNO!