-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Ako me pogledaš u oči
- Tutti Frutti Band - Ti me izludjuješ
- U Škripcu - Izgleda Da Nismo Sami
- Valentino - Ne mogu
- Nina Badrić - Dat ce nam bog
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Sarme od kiselog kupusa
Jelo bez kojeg nijedan praznični ručak nije potpun.
17-11-2021 | 13:33 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- Slast20
Sastojci:
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 supene kašike pirinča
- glavica kiselog kupusa
- nekoliko listova lovora
- malo bibera u zrnu
-ulje za prženje
- kašika crvene začinske paprike
- 500 gr suvih svinjskih rebaracaPriprema: Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodati mleveno meso i njega propržiti. Dodati suv začin, posla kašike crvene začinske paprike, skloniti sa vatre i dodati pirinač. Sve sjediniti. Listove kiselog kupusa odvojiti, u svaki staviti fil, uviti u sarmu i ređati u šerpu. Preko prvog reda sarmi staviti lovorov list, zrna bibera, reberca i posuti crvenom začinskom paprikom. Složiti drugi red i postupak ponoviti dok se ne istroši sav materijal. Na kraju prekriti sarmu preostalim listovima kupusa, naliti vodom i ostaviti da se krčka 2-3 sata.
-
Pročitajte i...
Taste Atlas lista: Ovo su četiri najukusnija doručka u Srbiji!
Portal Taste Atlas je verovatno jedan od najpopularnijih gastronomskih portala na svetu. Ovaj sajt je doprineo promociji kuhinja, specijaliteta i restorana širom sveta, a čini se i da Taste Atlas ozbiljno ceni gastronomsku ponudu u Srbiji, s obzirom na to da nas je smestio na dvadeseto mesto najboljih kuhinja sveta.
Probajte da napravite sarmu u rerni
Na radost svih gurmana i ljubitelja ovog popularnog jela, konačno je počela sezona kiselog kupusa. Sada je pravo vreme za pripremu sarme, a mi vam donosimo neobičan recept koji će vam se sigurno svideti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: