Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Noć mi te duguje

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Noć mi te duguje
    2. Crvena jabuka - Ako Ako
    3. Aleksandra Radović - Kao So U Moru
    4. Željko Samardžić - Kameleon
    5. Prljavo Kazalište - Marina
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 21. januar - 1 - Dodir noći
    2. 21. januar - 2 - Dodir noći
    3. 21. januar - 3 - Dodir noći
    4. Ivan Zablaćanski - Utorak - Mojih 50
    5. 20. januar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Baklava sa pistaćima! Baklava sa pistaćima!

    Uživajte u ovoj luksuznoj verziji baklave sa bogatim ukusom pistaća!

    Pečeni spanać sa sirom i orasima Pečeni spanać sa sirom i orasima

    Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.

  • Zdravlje
    Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje

    Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.

    Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilograma Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilograma

    Naša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.

  • Putovanja
    Dva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom! Dva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!

    Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.

    Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa! Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!

    Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno

  • Preporučujemo
    Saveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača? Saveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?

    Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.

    Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu! Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!

    Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.31 117.13 117.95
    CHF 123.25 124.11 124.98
    USD 111.73 112.51 113.30
  • Povezani članci
  • Sarma od listova blitve i pirinča

    Ova posna sarma idealan je predlog za današnji ručak.




    29-11-2016 | 13:28 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-snyfer

     

    Sastojci:

    - 20 - 30 listova blitve (može i vinove loze)
    - 200 g pirinča
    - šargarepa (možete dodati i šečurke, tikvice, soju)
    - 1 velika glavica crnog luka
    - 1 veza svežeg peršuna i beli luk po ukusu
    - 1 manja šolja ulja
    - so, biber, aleva paprika, vegeta
    - voda

    Priprema: Listove blitve operite i prelijte vrelom vodom. Ostavite malo da odstoji. Sa listova odstranite korenast deo da bi list lakše savili. Listove izvadite i procedite, te stavite sa strane. U vodu u kojoj je bila blitva stavite 2 kašike začina od povrća i promešajte. U šerpu sipajte ulje i zagrejte. Iseckajte crni luk i propržite malo na ulju. Dodajte pirinač i rendanu šargarepu i mešajte minut dva. Dodajte kašičicu aleve paprike, biber i na samom kraju. Sada sipajte vodu u kojoj ste držali blitvu i koju ste zasolili vegetom. Polako sipajte vodu u pirinač i mešajte da pirinač malo nabubri. Sipajte ne više od dve čaše. Sklonite sa ringle i dodajte sitno seckan svež peršun, beli luk i origano, dobro promešajte i ostavite minut dva da se prohladi. Kreativni kuvari dodaju i kukuruz šećerac ili pečurke u pirinač, da bi dobili raznovrsnije ukuse posnih sarmi, ali to je sve ostavljeno na volju vama. Uzmite listove blitve i počnite da ih filujete mešavinom pirinča i povrća, praveći posne sarme na taj način. Posne sarme ređajte u posudu za pečenje. Na kraju ih prelijte preostalom vodom, da voda dođe do ivice sarmi. Poklopiti posudu i staviti u rerni na 200 stepeni. Peći oko sat vremena.

  • Pročitajte i...
    Meksički čili Meksički čili

    Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.

    Bolonjeze Špageti Bolonjeze

    Napravite tradicionalne špagete na novi način.

    boranija Najukusnija boranija sa piletinom

    Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

    Salata Posna ruska salata

    Ovako pripremljena ruska salata mnogima je ukusnija od tradicionalne.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: