-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Dva minuta
- Riblja čorba - Kad hodaš
- Marija - Pozuri, Pozuri
- Ana Stanić - Sama
- Bijelo dugme - Svi marš na ples
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čia puding sa nektarinom i malinama
Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
-
Zdravlje
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.98 100.68 101.39
-
Šampita
Evo jednog slatkog zalogaja, kome ćete teško odoleti.
20-01-2017 | 13:25 | Autor/Izvor: Naxi media-zena.blic
Foto: Bigstockphoto/mythja
Sastojci:
- 10 jaja
- oko 1 kg šećera
- 14 kašika hladne vode
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 kašika ulja
- 5 kašika mleka
- 100 g čokolade za kuvanjePriprema: Umutiti 10 žumanaca sa 5 kašika šećera, dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mleko. Staviti u podmazan pleh da se ispeče. Za to vreme staviti da prokuva 750 g šećera, sa 14 kašika hladne vode. Kada se pojave mehurići, kuvati još tačno 2 minuta. Za to vreme mutiti bez prestanka, 10 belanaca, da se dobije čvrsta pena, dodati 10 kašika šećera, jednu po jednu kašiku i mutiti, dok voda sa šećerom ne prokuva. Zatim dok belanca mutite, dodavati prokuvanu vodu u jednom mlazu. Mutiti tako još 5-7 minuta. Na ohladjenu piškotu nafilovati šampitu, mazati red po red. Istopiti čokoladu na malo ulja i premazati preko šampite. Čokolada se može i narendati. Vodite računa da uzmete što dublju činiju, jer belanca rastu kad se dodaje vruća voda. Šampita je kao u poslastičarnici, veoma ukusna i ukoliko pratite recept ne može da ne uspe. (Izvor:zenablic)
-
Pročitajte i...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Osvežavajući kolač sa borovnicama!
Ako tražite lagan i brz desert koji mora da vas osveži, ovaj krem kolač sa borovnicama je savršen izbor. Priprema se bez pečenja, od samo nekoliko sastojaka i zato je idealna poslastica za vrele, letnje dane.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: