Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Time - Makedonija

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Time - Makedonija
    2. Bajaga - Dobro jutro
    3. Parni Valjak - Otkad Te Ne Vidjam Cesto
    4. Zdravko Čolić - Madjarica
    5. U Škripcu - O Je
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Tomašević - Petak - Mojih 50
    2. 21. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 21. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 21. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Tomašević - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pljeskavice od šargarepe i krompira Pljeskavice od šargarepe i krompira

    Izuzetno jednostavno jelo, koje možete da pripremite od sastojaka koje svi imamo u kući. Iako ne deluje previše egzotično, ukus može da vas iznenadi...

    Zapečena boranija sa pečurkama Zapečena boranija sa pečurkama

    Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.

  • Zdravlje
    Povrće koje ima više vitamina C nego pomorandža Povrće koje ima više vitamina C nego pomorandža

    Vitamin C, ili askorbinska kiselina, poznat je kao snažan antioksidans koji jača imunitet, učestvuje u sintezi kolagena, pomaže u apsorpciji gvožđa i doprinosi zdravlju kože, kostiju, zglobova i krvnih sudova. Iako se često povezuje sa citrusima, poput pomorandže, koja sadrži oko 50 mg vitamina C, pojedine vrste povrća nude ga u još većim količinama, uz dodatne hranljive materije koje povoljno deluju na organizam.

    Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa

    Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Nagrade za održivo putovanje: Gradovi koji uvode šemu po uzoru na Kopenhagen Nagrade za održivo putovanje: Gradovi koji uvode šemu po uzoru na Kopenhagen

    Uskoro bi posetioci evropskih gradova mogli da dobijaju nagrade za svoje putovanje. Berlin, Bremen i Helsinki priključuju se inicijativi koju je prošle godine pokrenuo Kopenhagen, šemi održivog turizma CopenPay.

    Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj

    Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.

  • Preporučujemo
    Pet višegodišnjih biljaka koje nikada ne bi trebalo da sadite u saksijama Pet višegodišnjih biljaka koje nikada ne bi trebalo da sadite u saksijama

    Iako sadnja u saksijama ima svojih prednosti, kao što je lakoća premeštanja biljaka, neke višegodišnje biljke jednostavno nisu stvorene za ovakav način gajenja. Saksije mogu ograničiti njihov rast i čak skratiti njihov životni vek, a to može iznenaditi i iskusne baštovane. Baštenski stručnjaci ističu koje višegodišnje biljke nikako ne bi trebalo saditi u saksije, kako biste postigli ravnotežu između biljaka u zemlji i onih u posudama.

    Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove

    Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 123.89 124.77 125.64
    USD 100.43 101.14 101.85
  • Povezani članci
  • Salata sa junetinom!

    Salate su idealan prolećni obrok – lagane, sveže i pune ukusa. A uz dodatak junetine, dobijate kompletan obrok koji će prijati i ljubiteljima mesa.




    09-05-2025 | 11:46 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Dron-M

     

    Sastojci:

    300g tanko isečenog junetine
    1 veza svežih rotkvica, tanko isečenih
    1 crveni luk, tanko isečen
    2 šargarepe, isečene na tanke štapiće
    4 šolje mešane zelene salate (npr. rukola, matovilac, špargla)
    1/4 šolje naseckanog peršuna
    1/4 šolje naseckanog svežeg bosiljka

    Za dresing:

    3 kašike maslinovog ulja
    2 kašike soka od limuna
    1 kašika meda
    So i biber po ukusu

     

    Priprema:


    Prvo marinirajte junetinu. U posudu dodajte malo maslinovog ulja, sok od limuna, med, so i biber. Dodajte tanko isečenu junetinu i dobro promešajte. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta u frižideru. Dok se junetina marinira, pripremite povrće. Operite rotkvice, crveni luk, šargarepe i zelenu salatu. Tanko ih iseckajte i stavite u veliku posudu za salatu.


    Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje jakoj vatri. Kad je dovoljno vruć, dodajte mariniranu junetinu i pecite je oko 2-3 minute sa svake strane ili dok ne bude pržena po vašem ukusu. Ostavite da se malo ohladi.


    Dok se junetina hladi, napravite dresing. U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, med, so i biber. Dobro promešajte.


    Kad je junetina dovoljno ohlađena, iseckajte je na tanke trake. Dodajte junetinu u posudu sa povrćem. Prelite dresingom preko salate i nežno promešajte kako biste sve sastojke obložili dresingom. Poslužite salatu posutu sa naseckanim peršunom i bosiljkom kao dekoracijom.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Pljeskavice od šargarepe i krompira Pljeskavice od šargarepe i krompira

    Izuzetno jednostavno jelo, koje možete da pripremite od sastojaka koje svi imamo u kući. Iako ne deluje previše egzotično, ukus može da vas iznenadi...

    Zapečena boranija sa pečurkama Zapečena boranija sa pečurkama

    Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.

    Puding Čia puding sa nektarinom i malinama

    Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...

    Gulaš sa paprikama i mesom Gulaš sa paprikama i mesom

    Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: