Salata sa junetinom!

Salate su idealan prolećni obrok – lagane, sveže i pune ukusa. A uz dodatak junetine, dobijate kompletan obrok koji će prijati i ljubiteljima mesa.

09-05-2025

|

11:46

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

300g tanko isečenog junetine
1 veza svežih rotkvica, tanko isečenih
1 crveni luk, tanko isečen
2 šargarepe, isečene na tanke štapiće
4 šolje mešane zelene salate (npr. rukola, matovilac, špargla)
1/4 šolje naseckanog peršuna
1/4 šolje naseckanog svežeg bosiljka

Za dresing:

3 kašike maslinovog ulja
2 kašike soka od limuna
1 kašika meda
So i biber po ukusu

Priprema:


Prvo marinirajte junetinu. U posudu dodajte malo maslinovog ulja, sok od limuna, med, so i biber. Dodajte tanko isečenu junetinu i dobro promešajte. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta u frižideru. Dok se junetina marinira, pripremite povrće. Operite rotkvice, crveni luk, šargarepe i zelenu salatu. Tanko ih iseckajte i stavite u veliku posudu za salatu.


Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje jakoj vatri. Kad je dovoljno vruć, dodajte mariniranu junetinu i pecite je oko 2-3 minute sa svake strane ili dok ne bude pržena po vašem ukusu. Ostavite da se malo ohladi.


Dok se junetina hladi, napravite dresing. U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, med, so i biber. Dobro promešajte.


Kad je junetina dovoljno ohlađena, iseckajte je na tanke trake. Dodajte junetinu u posudu sa povrćem. Prelite dresingom preko salate i nežno promešajte kako biste sve sastojke obložili dresingom. Poslužite salatu posutu sa naseckanim peršunom i bosiljkom kao dekoracijom.


PRIJATNO!