Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Divlje jagode - Krivo je more

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Divlje jagode - Krivo je more
    2. Bijelo dugme - Zažmiri i broj
    3. Bajaga - Jedino To Se Zove Ljubav
    4. Generacija 5 - Ti i ja
    5. Zdravko Čolić - Svadbarskim sokakom
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Sreda - Mojih 50
    2. 16. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 16. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 16. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Aleksandar Dunić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

  • Zdravlje
    Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava? Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?

    Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...

    Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život! Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!

    Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.

  • Putovanja
    Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu

    U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?

    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

  • Preporučujemo
    Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću! Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!

    Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...

    Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati! Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!

    Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.67 125.55 126.43
    USD 98.15 98.84 99.53
  • Povezani članci
  • Salata sa junetinom!

    Salate su idealan prolećni obrok – lagane, sveže i pune ukusa. A uz dodatak junetine, dobijate kompletan obrok koji će prijati i ljubiteljima mesa.




    09-05-2025 | 11:46 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Dron-M

     

    Sastojci:

    300g tanko isečenog junetine
    1 veza svežih rotkvica, tanko isečenih
    1 crveni luk, tanko isečen
    2 šargarepe, isečene na tanke štapiće
    4 šolje mešane zelene salate (npr. rukola, matovilac, špargla)
    1/4 šolje naseckanog peršuna
    1/4 šolje naseckanog svežeg bosiljka

    Za dresing:

    3 kašike maslinovog ulja
    2 kašike soka od limuna
    1 kašika meda
    So i biber po ukusu

     

    Priprema:


    Prvo marinirajte junetinu. U posudu dodajte malo maslinovog ulja, sok od limuna, med, so i biber. Dodajte tanko isečenu junetinu i dobro promešajte. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta u frižideru. Dok se junetina marinira, pripremite povrće. Operite rotkvice, crveni luk, šargarepe i zelenu salatu. Tanko ih iseckajte i stavite u veliku posudu za salatu.


    Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje jakoj vatri. Kad je dovoljno vruć, dodajte mariniranu junetinu i pecite je oko 2-3 minute sa svake strane ili dok ne bude pržena po vašem ukusu. Ostavite da se malo ohladi.


    Dok se junetina hladi, napravite dresing. U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, med, so i biber. Dobro promešajte.


    Kad je junetina dovoljno ohlađena, iseckajte je na tanke trake. Dodajte junetinu u posudu sa povrćem. Prelite dresingom preko salate i nežno promešajte kako biste sve sastojke obložili dresingom. Poslužite salatu posutu sa naseckanim peršunom i bosiljkom kao dekoracijom.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti

    Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: