Ruska salata: Kraljica praznika
Ruska salata u domaćoj kuhinji poznata je kao "kraljica svih proslava", pa tako novogodišnju trpezu ne možemo ni zamisliti bez nje. Napravite je brzo i lako.
25-12-2015
|12:12
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 150 g krompira
- 150 g šargarepe
- 150 g graška (može i zamrznut)
- 150 g kiselih krastavčića
- 200 g kuvane šunke (stišnjene)
- 300 g majoneza (može i light)
- 2 kuvana jajeta
- kašika senfa
- 2 kašike limunovog soka
- so, biber
Priprema: Krompir i šargarepu iseći na sitne kocke. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseći na kockice. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.