Rolat sa pudingom i šlagom

Rolat koji se priprema brzo, a po želji možete menjati kombinaciju džema i pudinga.

05-09-2019

|

10:08

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 4 jaja
- 4 supene kašike brašna
- 4 supene kašike šećera
- džem od kajsija
- puding od vanile
- 50 gr pečenog lešnika
- jedan šlag krem

Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti mikserom uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera. Kada su umućena, polako dodavati jedno po jedno žumance i 4 kašike brašna. U pleh staviti papir za pečenje, izliti smesu i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Puding skuvati u pola litre mleka. Kada se ohladi u njega dodati 50 gr krupno samlevenih pečenih lešnika. Rolat pofilovati džemom od kajsija, urolati i seći na šnite debljine 1 cm. Na četvrtastoj tacni poređati šnite rolata jednu pored druge. Premazati džemom od kajsija, pudingom od vanile i odozgo premazati šlagom. Ohladiti u frižideru 2 sata.