Rolat od mlevenog mesa sa povrćem
Jedno od jela na vašoj uskršnjoj trpezi može biti i rolat od mesa. Lako se servira, lepo izgleda i ukusan je.
13-04-2017
|11:50
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 4 kašike prezli
- so, biber
- 3 paprike
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- šaka graška
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 1 žumance
Priprema: U odgovarajući sud stavite meso, jedno jaje, dodajte prezle, sitno iseckan crni luk, izrendanu šargarepu, papriku očišćenu od semenki i iseckanu na kockice. Zamesite testo i ostaviti u frižideru 30 minuta. Skuvati grašak, malo ga prohladiti, pa dodati u testo od mesa. Obariti 4 jaja, ali da budu tvrdo kuvana. Na radnoj površini staviti najlon ili foliju, malo je premazati zejtinom ili mašću. Na foliju staviti testo od mesa i vlažnim rukama oblikovati testo u pravugaoni oblik. Na pravugaonik od mesa, staviti tvrdo kuvana jaja, po dužini jedno za drugim. Uz pomoć folije, meso urolajte u rolat. Pleh premazati uljem pa staviti rolat. Umutiti jedno žumance i premazati rolat odozgo i sa strane. Peći na 200-220 stepeni, oko sat vremena.