-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Ruška
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- MVP - Celu noć i celi dan
- Boris Novković - Ne vjerujem tvojim usnama
- Delca i Sklekovi - Hajde lagano
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Rolat od mesa sa sirom i dimljenim mesom
Okupite prijatelje i porodicu i u predstojećem vikendu uživajte u pravom hedonističkom zalogaju.
05-02-2016 | 12:31 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Timolina
Sastojci:
- 700 gr mlevenog mesa po izboru
- sredina od pola starog hleba
- 1 celo jaje
- 1 kašika suvog začina
- 1/2 kašičice bibera
Punjenje:
- 250 gr sitnog sira ( može i feta ili tvrdi, ja sam ovaj imala )
- 200 gr dimljenog mesaPriprema: Mlevenom mesu dodati izmrvljenu sredinu starog hleba, jaje, začin i biber pa rukom sve dobro izmesiti. Otkinuti komad alu folije i premazati je uljem. Staviti svo meso i rukama oblikovati na foliji pravougaonik, otprilike 30 x 25 cm. Odokativno sam izmerila jer ne sme biti previše tanak, da bi se lepo savio, a ne smete ni previše da istanjite jer će pući. Preko mesa poslažete dimljeno meso i po sredini stavite sir ( slika ). Zamotate u foliju, u tepsiju uspete 100 ml vode, rernu zagrejete dok to radite na 200 stepeni i stavite da se peče 45 minuta. Posle 45 minuta skinete foliju i dopečete nekih 30 minuta.
-
Pročitajte i...
Brzo i lako: Kako da odledite meso za samo deset minuta?
Zaboravili ste da izvadite meso iz zamrzivača, a ručak se bliži? Umesto da čekate da se prirodno odmrzne satima ili da rizikujete da se osuši u mikrotalasnoj, postoji jednostavan trik koji će vam uštedeti i vreme i živce.
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: