-
Poslednjih 5 pesama
- Aerodrom - Obicna ljubavna pesma
- Bojan Marović - Idem, Odlazim
- Prljavo Kazalište - Mi plešemo
- Petar Grašo - Vera od suvog zlata
- Jakarta - Pozovi Me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Musaka sa pire krompirom
Musaka je mnogima od nas jedno od omiljenijih jela. Ako volite sočniju varijantu musake, pripremite je sa pire krompirom. Po želji, na kraju možete je posuti starim sirom ili trapistom za dodatni šmek.
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
-
Zdravlje
Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?
Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora
Vreme je da jednom zauvek razrešimo dilemu: koliko dugo mleko zaista može da stoji? Neki tvrde da je bezbedno i nekoliko dana nakon isteka roka, dok drugi smatraju da ga treba baciti čim ga otvorite. Pa, gde je istina?
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.02 125.91 126.79 USD 100.36 101.07 101.77
-
Rolat od mesa sa sirom i dimljenim mesom
Okupite prijatelje i porodicu i u predstojećem vikendu uživajte u pravom hedonističkom zalogaju.
05-02-2016 | 12:31 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Timolina
Sastojci:
- 700 gr mlevenog mesa po izboru
- sredina od pola starog hleba
- 1 celo jaje
- 1 kašika suvog začina
- 1/2 kašičice bibera
Punjenje:
- 250 gr sitnog sira ( može i feta ili tvrdi, ja sam ovaj imala )
- 200 gr dimljenog mesaPriprema: Mlevenom mesu dodati izmrvljenu sredinu starog hleba, jaje, začin i biber pa rukom sve dobro izmesiti. Otkinuti komad alu folije i premazati je uljem. Staviti svo meso i rukama oblikovati na foliji pravougaonik, otprilike 30 x 25 cm. Odokativno sam izmerila jer ne sme biti previše tanak, da bi se lepo savio, a ne smete ni previše da istanjite jer će pući. Preko mesa poslažete dimljeno meso i po sredini stavite sir ( slika ). Zamotate u foliju, u tepsiju uspete 100 ml vode, rernu zagrejete dok to radite na 200 stepeni i stavite da se peče 45 minuta. Posle 45 minuta skinete foliju i dopečete nekih 30 minuta.
-
Pročitajte i...
Kremasti pileći paprikaš
Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: