Rolat od kokosa i ananasa
Ukusan desert koji se lako priprema. Spoj kokosa i ananasa je provereno dobra kombinacija za one koji žele da izbegnu čokoladu.
28-07-2017
|15:18
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 gr brašna
- 25 gr gustina
- 60 gr kokosovog sitnog brašna
Krem i garniš:
- 1 konzervirana ananasa u kriškama (340 gr)
- 400 ml slatke pavlake
- 100 gr kokos pahuljica
- kandirani ananas
Prirpema: Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Ulupati žumanca sa 4 kašike hladne vode, zatim dodati vanilin šećer. Belanca ulupati sa kristal šećerom. Žumancima dodati brašno, skrob i kokos, promešati i dodati na kraju ulupana belanca. Sve sjediniti sa lopaticom, lagano mešajući. Smesu rasporediti u obložen pleh i peći 10 – 15 minuta.Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi. Za to vreme ulupati slatku pavlaku i od ulupane slatke pavlake oduzeti nekoliko kašika da bi se rolat namazao okolo i dekorisao. Ostatku slatke pavlake dodati 50 gr kokos pahuljica i ananas iseckan na kockice. Ovim kremom premazati ohladjenu koru i opet uviti. Ostaviti tako u frižider sat vremena. Izvaditi i dekorisati sa preostalom slatkom pavlakom, kokos pahuljicama i kandiranim ananasom, a može i svežim.