Rižoto sa povrćem i mesom

U ovom obroku uživaće ljubitelji povrća, ali i oni koji jelo ne mogu zamisliti bez mesa.

05-12-2016

|

12:54

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 500g junećeg mesa
- 500g pirinča
- 300 gr graška
- 3 šargarepe
- 2 crna luka
- 2 lovorova lista
- 3 dl ulja
- malo vegete i soli

Priprema: U tepsiju na šporetu staviti ulje i sitno seckan crni luk da se prži a zatim dodati pirinač i šargarepu isečenu na kockice. Istovremeno u šerpi sa vodom kuvamo meso isečeno na kocke zajedno sa graškom i malo soli. Tako skuvano meso dodamo zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo u prethodno ispržen pirinač, luk i šargarepu. Dodamo 2 lovorova lista, mleveni crni biber i vegetu. Još malo ostavimo da odstoji na šporetu a zatim stavimo u rernu da se zapeče.