Rižoto sa plodovima mora
Ukusan obrok za ljubitelje morskih plodova.
23-03-2022
|13:19
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- tri šoljice pirinča
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
- jedan dl belog vina
- 250 gr gotovih morskih plodova
- začini po želji
- suvi biljni začin
- 1 veza svežeg peršuna
- parmezan
Priprema: U 4 šoljice vode, jednoj kašici maslinovog ulja i kašičici suvog biljnog začina obariti pirinač. Kada provri, isključiti plotnu, poklopiti pirinač i ostaviti da se skuva na pari. U dubljem tiganju staviti dve kašike maslinovog ulja, iseckani beli luk. Kada luk počne da se prži ubaciti morske plodove i promešati. Propržiti par minuta, pa naliti belo vino i sve vreme mešati dok vino ne ispari. Na kraju ubaciti obareni pirinač, sve promešati, dodati začine po ukusu, skloniti sa šporeta i posuti vezicom iseckanog peršuna i parmezanom.