Rižoto sa piletinom i povrćem

Ovo jelo je prilično jednostavno napraviti, a dobra stvar je da sa receptom uvek možete eksperimentisati i ubacivati začine po sopstvenom ukusu.

28-11-2024

|

11:27

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

200 g pirinča
350 g piletine (belo meso)
150 g graška
150 g kukuruza
malo kupusa
šargarepa
suvi začin, biber, bosiljak, beli luk u prahu, kari, so
slatki čili
soja sos

Priprema:

Pirinač propžite jedan do dva minuta na srednjoj temperaturi i na malo ulja, pa dodajte vodu. Ako vam je mera jedna šolja pirinča onda dodajete toliko vode. Kad vidite da je pirinač gotov, pokrijte ga i sotavite da se ohladi. Piletinu posolite, pa pržite dok malo ne porumeni. Dodajte narendanu šargarepu i malo sitno sečenog kupusa, pa dinstajte još nekoliko minuta. Odvojeno skuvajte kukuruz i grašak. Na kraju sve pomešajte i dodajte začine po želji. 

PRIJATNO!