Rižoto sa pečurkama i tikvicama

Ukusan rižoto odličan je izbor za ručak koji se brzo priprema.

30-09-2022

|

15:49

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 150 g integralne pirinča
- 2 glavice crvenog luka
- 2 srednje velike tikvice
- 200 gr šampinjona
- malo maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- so, biber, kari, malo peršinovog lista

Priprema: Tikvice oprati i iseći. Posoliti ih i ostaviti da malo odstoje, dok puste vodu. Pirinač kuvati u posoljenoj vodi, na laganoj vatri, dok voda potpuno ne ispari. Za to vreme sitno narezati luk i staviti da se prži na maslinovom ulju. Pržiti kratko, pa dodati pečurke i tikvice. Dodati i naseckani beli luk i začine i sve promešati. U spremljeno povrće dodati prethodno skuvan pirinač, sve promešati i služiti toplo.