Rižoto sa pečurkama i patlidžanom

Izuzetno hranljiv i zdrav obrok, posebno za one koji bi da izbegnu meso i unesu promene u standardni jelovnik...

19-05-2025

|

12:05

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 200 g integralnog pirinča
- 2 glavice crvenog luka
- 1 veći patlidžan
- 200 g šampinjona
- 1 čen belog luka
- so, biber, kari, malo peršinovog lista, maslinovo ulje
- 2 supene kašike susama

Priprema: 

Patlidžan oprati i iseći. Pečurke takođe iseći. Pirinač kuvati u posoljenoj vodi, na laganoj vatri, dok voda potpuno ne ispari. Za to vreme sitno narezati luk i staviti da se prži na maslinovom ulju. Pržiti kratko i dodati patlidžan i sampinjone. Dodati naseckani beli luk, začine, susam, pirinač i sve promešati. Služiti toplo. Po želji, posuti parmezanom.