Rižoto sa pečurkama i patlidžanom
Izuzetno hranljiv i zdrav obrok, posebno za one koji bi da izbegnu meso i unesu promene u standardni jelovnik...
19-05-2025
|12:05
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 200 g integralnog pirinča
- 2 glavice crvenog luka
- 1 veći patlidžan
- 200 g šampinjona
- 1 čen belog luka
- so, biber, kari, malo peršinovog lista, maslinovo ulje
- 2 supene kašike susama
Priprema:
Patlidžan oprati i iseći. Pečurke takođe iseći. Pirinač kuvati u posoljenoj vodi, na laganoj vatri, dok voda potpuno ne ispari. Za to vreme sitno narezati luk i staviti da se prži na maslinovom ulju. Pržiti kratko i dodati patlidžan i sampinjone. Dodati naseckani beli luk, začine, susam, pirinač i sve promešati. Služiti toplo. Po želji, posuti parmezanom.