Rižoto sa patlidžanom i pečurkama

Napravite ukusan rižoto i služite ga kao samostalno jelo ili prilog glavnom jelu.

27-07-2020

|

15:23

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 200 gr integralnog pirinča
- 2 glavice crvenog luka
- 1 veći patlidžan
- 200 gr šampinjona
- 1 čen belog luka
- so, biber, kari, malo peršinovog lista, maslinovo ulje
- 2 supene kašike susama

Priprema: Patlidžan oprati i iseći. Pečurke takođe iseći. Pirinač kuvati u posoljenoj vodi, na laganoj vatri, dok voda potpuno ne ispari. Za to vreme sitno narezati luk i staviti da se prži na maslinovom ulju. Pržiti kratko i dodati patlidžan i sampinjone. Dodati naseckani beli luk, začine, susam, pirinač i sve promešati. Služiti toplo. Po želji, posuti parmezanom.