Rižoto sa morskim plodovima

Lagano jelo koje će svima prijati nakon teške hrane koje smo konzumirali za praznike. Ovaj recept je jedan od najboljih koji smo probali.

09-01-2024

|

11:08

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

700g morskih plodova
2 veće šargarepe
2 crvena luka
2 čena belog luka
300 g pirinča
suvi začin
so, biber, bosiljak
Peršun list, sušeni celer
300ml belog vina
Maslinovo ulje

Priprema:

Propržiti priničan na malo maslinovog ulja, naliti šolju vode i poklopiti, pa kuvati na srednjoj temperaturi uz mešanje 10 minuta. Ostaviti poklopljeno. U većem zagrejati maslinovo ulje na nižoj ili srednjoj temperaturi oko 1-2 minute. Dodati sitno seckan crveni luk i kad omekša dodati na kockice iseckanu šargarepu. Nakon toga ubaciti i sitno iseckan 1 čen belog luka da se dinsta zajedno sa crvenim lukom i šargarepom. Posoliti. Kad se sve prodinsta dodati morske plodove, začine, belo vino i krupnije seckani beli luk (količina po ukusu), zatim sve prodinstati još 15 minuta. Pri samom kraju dodati spremljen pririnač i na niskoj temperaturi dinastati još desetak minuta.

PRIJATNO!