Rižoto sa mesom i povrćem

Spoj pirinča, mesa i povrća daju daju zdrav, hranljiv obrok.

23-05-2016

|

13:02

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 500 g pirinča
- 500 g junećeg mesa
- 300 g graška
- 3 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 lovorova lista
- 3 dl ulja
- so, biber, mešavina začina

Priprema: Crni luk i šargarepu iseckati, pirinač oprati i ocediti ga. U tepsiji (na šporetu) zagrejati ulje, prodinstati crni luk, a zatim pirinač i šargarepu. U međuvremenu skuvati meso isečeno na kocke, zajednosa graškom i malo soli. Kuvano meso (zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo) dodati u izdinstan pirinač, luk i šargarepu. Ubaciti 2 lovorova lista, te dodati biber i mešavinu začina.