Rižoto sa dagnjama

Napravite ukusan rižoto i uživajte u mediteranskoj kuhinji.

19-06-2018

|

14:38

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- tri šoljice pirinča
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
- jedan dl belog vina
- 250 gr dagnji
- začini po želji
- 1 veza svežeg peršuna


Priprema: U 4 šoljice vode, jednoj kašici maslinovog ulja i kašičici začina C obariti pirinač. Kada provri, isključiti plotnu, poklopiti pirinač i ostaviti da se skuva na pari. U dubljem tiganju staviti dve kašike maslinovog ulja, iseckani beli luk. Kada luk počne da se prži ubaciti dagnje i promešati. Propržiti par minuta, pa naliti belo vino i sve vreme mešati dok vino ne ispari. Na kraju ubaciti obareni pirinač, sve promešati, dodati začine po ukusu, skloniti sa šporeta i posuti vezicom iseckanog peršuna.