Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Bajaga - Mali slonovi

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Vlado Georgiev - Navika
    2. Bajaga - Mali slonovi
    3. Piloti - Leto
    4. Oliver Dragojević - Brod u boci
    5. Zana - Rukuju se rukuju
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 12. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 12. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 12. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Bilja Krstić - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

  • Zdravlje
    Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru? Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?

    Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.

    Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana

    Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.

  • Putovanja
    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

    Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače

    Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.

  • Preporučujemo
    Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju

    Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...

    Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova? Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?

    Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.50 125.37 126.25
    USD 99.15 99.85 100.55
  • Povezani članci
  • Rižoto sa cveklom

    Konzumiranje cvekle se posebno preporučuje tokom hladnog perioda, a spoj pirinča i cvekle uneće novitet na vašu trpezu.




    11-01-2016 | 15:27 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-nata_vkusidey

     

    Sastojci:

    - 3 korena cvekle srednje veličine
    - od 250 ml supice od povrća
    - 1 manji iseckan crveni luk
    - 2 kašike putera
    - 200 gr pirinča kratkog zrna
    - 100 ml šolje suvog belog vina
    - 1 kašičica soli
    - 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
    - 1/2 šolje iseckanih oraha
    - 1/2 šolje mocarela sira u komadićima

    Priprema: Zagrejte rernu na 190C. Cvekle operite i svaku stavite u komad aluminijumske folije, poprskajte ga maslinovim uljem, biberom i dodajte so. Zamotajte foliju oko svake cvekle i stavite ih da se peku u tepsiji 45 minuta. Kada budu gotove izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Iseckajte ih na sitne komade i ostavite sa strane. U većoj šerpi stavite supu da prokuva, pa smanjite temperaturu na najniže da biste održali toplotu. U drugoj posudi zagrejte puter na srednjoj temperaturi, dodajte luk i dinstajte dok ne omekšai. Dodajte pirinač i neprestano mešajte 3 minuta. Dodajte vino i kuvajte dok ga pirinač ne upije. Sada dodajte 1 šolju supe i ostavite da kuva, mešajući dok tečnost ne ispari. Ovo ponavljajte dok ne potrošite svu supu. Dodajte i iseckanu cveklu, orahe i ostavite da krčka još 5 minuta. U to sipajte so i biber, kao i mocarela sir. Služite toplo ukrašeno listom peršuna uz svežu salatu, lagani preliv ili pohovano meso.

  • Pročitajte i...
    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    boranija Najukusnija boranija sa piletinom

    Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

    Snicle Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama

    Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...

    Minestrone Minestrone čorba

    Minestrone čorba je prava vitaminska bomba i može da vam zameni kompletan obrok.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: