-
Poslednjih 5 pesama
- Tap 011 - Zbog tebe
- Parni Valjak - Neda
- Magnifico - Samo Malo
- Kiki Lesendric I Piloti - Jos Jedna Pijana Noc
- Animatori - Andjeli nas zovu da im skinemo krila
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Rižoto sa cveklom
Konzumiranje cvekle se posebno preporučuje tokom hladnog perioda, a spoj pirinča i cvekle uneće novitet na vašu trpezu.
11-01-2016 | 15:27 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-nata_vkusidey
Sastojci:
- 3 korena cvekle srednje veličine
- od 250 ml supice od povrća
- 1 manji iseckan crveni luk
- 2 kašike putera
- 200 gr pirinča kratkog zrna
- 100 ml šolje suvog belog vina
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/2 šolje iseckanih oraha
- 1/2 šolje mocarela sira u komadićimaPriprema: Zagrejte rernu na 190C. Cvekle operite i svaku stavite u komad aluminijumske folije, poprskajte ga maslinovim uljem, biberom i dodajte so. Zamotajte foliju oko svake cvekle i stavite ih da se peku u tepsiji 45 minuta. Kada budu gotove izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Iseckajte ih na sitne komade i ostavite sa strane. U većoj šerpi stavite supu da prokuva, pa smanjite temperaturu na najniže da biste održali toplotu. U drugoj posudi zagrejte puter na srednjoj temperaturi, dodajte luk i dinstajte dok ne omekšai. Dodajte pirinač i neprestano mešajte 3 minuta. Dodajte vino i kuvajte dok ga pirinač ne upije. Sada dodajte 1 šolju supe i ostavite da kuva, mešajući dok tečnost ne ispari. Ovo ponavljajte dok ne potrošite svu supu. Dodajte i iseckanu cveklu, orahe i ostavite da krčka još 5 minuta. U to sipajte so i biber, kao i mocarela sir. Služite toplo ukrašeno listom peršuna uz svežu salatu, lagani preliv ili pohovano meso.
-
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: