-
Poslednjih 5 pesama
- Tutti Frutti Band - Ti me izludjuješ
- Tony Cetinski - Jednom u zivotu
- Poslednja igra leptira - Havajska
- Crvena jabuka - Nekako S Proljeca
- Zdravko Čolić - Pisaću joj pisma duga
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilogramaNaša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
-
PutovanjaDva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!
Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.
Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno
-
PreporučujemoSaveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?
Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.
Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.25 124.11 124.98 USD 111.73 112.51 113.30
-
Rižoto sa belim lukom
Ovo je izuzetno jednostavan, ali i neverovatno ukusan recept za kremasti rižoto s maslinovim uljem i belim lukom…
10-12-2024 | 11:26 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Marco Mayer
Sastojci:
200 g pirinča za rižoto3 čena belog luka, sitno seckana
3 kašike maslinovog ulja
700 ml povrtnog ili pilećeg bujona
100 ml belog vina
1 kašika putera (za kremast efekat)
2 kašike narendanog parmezana
Svež bosiljak
So i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno seckan beli luk i pržite ga kratko, dok ne zamiriše i postane zlataste boje. Pazite da ne izgori. Dodajte pirinač u šerpu i lagano ga tostirajte 1-2 minuta, uz mešanje, dok ne postane staklast. Sipajte belo vino i mešajte dok alkohol ne ispari. Ovo će jelu dati dodatnu dubinu ukusa. Počnite da dodajete vrući bujon, kutlaču po kutlaču, uz stalno mešanje. Kada pirinač upije tečnost, dodajte još bujona. Nastavite dok pirinač ne bude skuvan al dente (oko 15-18 minuta). Sklonite šerpu s vatre i umešajte puter i parmezan za kremastu teksturu. Dodajte so i biber po ukusu, pa pospite svež bosiljak i dodajte par kapi maslinovog ulja.PRIJATNO!
-
Pročitajte i...Pečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
Meksički čiliMeksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Fenomenalna čokoladna tortaKo još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se dok je hladno vreme i uživajte...
Vitaminska salata sa ananasom i cveklom!Stiglo nam je vreme za zdravije obroke i pripreme za lepše dane. Birajte vitaminsku salatu umesto jake hrane i imajte na umu da će vam telo biti zahvalno zbog toga.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: