Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Djordje Balašević - Neki novi klinci

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Djordje Balašević - Neki novi klinci
    2. Kemal Monteno - Vratio Sam Se Zivote
    3. Zdravko Čolić - E draga, draga
    4. Crvena jabuka - Za sve ove godine
    5. Željko Joksimović - Milo za drago
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Marina Ćosić - Četvrtak - Mojih 50
    2. 30. jul - 1 - Dodir noći
    3. 30. jul - 2 - Dodir noći
    4. 30. jul - 3 - Dodir noći
    5. Marina Ćosić - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Onion Rings Onion Rings

    Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.

    Bolonjeze kao iz restorana! Bolonjeze kao iz restorana!

    Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".

  • Zdravlje
    Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima

    Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje

    Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu

    Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu

    Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.

    Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi

    Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.

  • Preporučujemo
    Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite? Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?

    Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.

    Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje! Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!

    Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 125.16 126.05 126.93
    USD 101.73 102.45 103.17
  • Povezani članci
  • Rižoto sa belim lukom

    Ovo je izuzetno jednostavan, ali i neverovatno ukusan recept za kremasti rižoto s maslinovim uljem i belim lukom…




    10-12-2024 | 11:26 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Marco Mayer


    Sastojci:


    200 g pirinča za rižoto 

    3 čena belog luka, sitno seckana

    3 kašike maslinovog ulja 

    700 ml povrtnog ili pilećeg bujona

    100 ml belog vina 

    1 kašika putera (za kremast efekat)

    2 kašike narendanog parmezana 

    Svež bosiljak

    So i biber po ukusu


    Priprema:


    U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno seckan beli luk i pržite ga kratko, dok ne zamiriše i postane zlataste boje. Pazite da ne izgori. Dodajte pirinač u šerpu i lagano ga tostirajte 1-2 minuta, uz mešanje, dok ne postane staklast. Sipajte belo vino i mešajte dok alkohol ne ispari. Ovo će jelu dati dodatnu dubinu ukusa. Počnite da dodajete vrući bujon, kutlaču po kutlaču, uz stalno mešanje. Kada pirinač upije tečnost, dodajte još bujona. Nastavite dok pirinač ne bude skuvan al dente (oko 15-18 minuta). Sklonite šerpu s vatre i umešajte puter i parmezan za kremastu teksturu. Dodajte so i biber po ukusu, pa pospite svež bosiljak i dodajte par kapi maslinovog ulja.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Onion Rings Onion Rings

    Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.

    Bolonjeze Bolonjeze kao iz restorana!

    Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".

    Kuglice sa kikirikijem Kuglice sa kikirikijem

    Sjajan i zdrav slatkiš koji može da bude i lagana užina za vas i decu...

    Čoko banana torta Čoko banana torta

    Ovo je kolač koji posebno obožavaju deca, a nije isključeno da će oduševiti i starije goste...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: