
Riblji kroketi
Riblji kroketi se mogu služiti uz limun, a možete ih pridodati i široku lepezu različitih soseva.
18-05-2016
|13:10
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 1kg sveže ribe
- 1kg krompira
- 2 jajeta
- peršun
- 2 čena belog luka
- 30gr maslaca
- kukuruzno brašno
- ulje, biber, so
Priprema: Očistite ribu i odstranite kosti, prelijte vodom, dodajte bijeli luk i začine. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Kuvanu ribu ocedite i usitnite u blenderu ili mašini za meso. Posebno skuvajte krompir, ocedite ga, pa mikserom napravite pire. Dodajte jaja, puter, biber i so, a zatim i ribu pa dobro promešajte da se masa potpuno sjedini. Smesu pokrijte i ostavite da odstoji na hladnom barem 1 čas. Kad se smesa ohladi, nakvasite dlanove i rukama oblikujte valjuške. Svaki uvaljajte u kukuruzno brašno i pržite na jako zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju. Krokete poslažite na salvet ili kuhinjski papir da se ocijedi suvišna masnoća pa ih poslužite.